Θεέ και Κύριε! Από πότε για γίνει κάποιος αστυνομικός αποτελεί προϋπόθεση η εξειδικευση στις θετικές και όχι στις κοινωνικές επιστήμες; Ποιος πάλι ιδιοφυής παντογνώστης της τεχνοκρατίας και εμπειριοκρατικός πλάστης του υπουργείου Παιδείας και

μετά ποιας αγνωστικιστικής πνευστότητας φύσης επιφοίτηση ξεχώρισε προς αυτήν την κατεύθυνση την εισαγωγή στ
ις αστυνομικές σχολές; Τα όσα μας γράφει σε επιστολή φοιτητής και γιος διακεριμένου πρώην αξιωματικού της Αστυνομίας, μας άφησαν ελικρινά άφωνους και ... πλησίστιους αποριών.
Αναπόδραστα η επιλογή μας θυμίζει και μας παραπέμπει στον πρώτο μονόλογο του Φάουστ.
Αχ! σπούδασα φιλοσοφία
και νομική και γιατρική,
και αλί μου και θεολογία
με κόπο και μ' επιμονή·
και να με δω με τόσα φώτα,
εγώ μωρός, όσο και πρώτα!

Διαβάστε τη επιστολή του κ. Χρήστου Αντζά
Κύριε Καρα'ι'βάζ,                                                                                                                                                      
Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε για το νέο πολυνομοσχέδιο στην Παιδεία το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή,οι Σχολές της Αστυνομίας θα υπαχθούν στο 5o επιστημονικό πεδίο,δηλαδή στις επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής. Δεν είναι άδικο να αποκλείεται παντελώς το δικαίωμα της πρόσβασης σε αποφοίτους προηγούμενων ετών της Θεωρητικής κατεύθυνσης;
Με το νέο σύστημα δεν καθίσταται δυνατή η πρόσβαση στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής από την Ομάδα των Ανθρωπιστικών Σπουδών. Συνεπώς αποκλείεται μια ολόκληρη κατεύθυνση απο τις σχολές της Αστυνομίας.
Σημειωτέον, ότι με το ισχύον εκπαιδευτικό σύστημα οι της Θεωρητικής κατεύθυνσης είχαν δικαίωμα πρόσβασης με την επιλογή μαθημάτων, πράγμα που παύει να ισχύει με το νέο σύστημα. Είμαι Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής και επιθυμώ να γίνω Αστυνομικός.
Ποιός και Γιατί να μου το στερήσει;;;;;;

Χρήστος Β. Αντζάς

Πηγή: BLOKO.gr
 
Top