Συνεχίζει την δολοφονική και αποκρουστική δραστηριότητά του ο άγνωστος δράστης σε βάρος σκυλιών στην ευρύτερη περιοχή Καλυθιών, Ψίνθου και Αφάντου, όπως έγραψε το Rodosalarm στις 13 Μαΐου. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφερόταν ότι είχαν βρεθεί μέχρι πριν λίγες μέρες, περίπου 30 νεκρά σκυλιά θανατωμένα με τον ίδιο τρόπο.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία στο διάστημα από 10 έως 12 Μαΐου βρέθηκαν νεκρά άλλα οκτώ κυνηγόσκυλα. Ειδικότερα από την Αστυνομία ανακοινώθηκαν τα εξής:
“Από τον Αστυνομικό Σταθμό Αφάντου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος αγνώστου δράστη ο όποιος σύμφωνα με σχετική καταγγελία το χρονικό διάστημα από 10 έως 12-05-2015 χρησιμοποιώντας δηλητηριασμένες τροφές προκάλεσε το θάνατο συνολικά οκτώ κυνηγόσκυλων σε υπαίθριες αγροτικές περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας Ρόδου”.
Τι έγραψε το Rodosalarm στις 13 Μαΐου 2015
Τον εντοπισμό άγνωστου δράστη που έχει επιδοθεί στην εξόντωση σκυλιών στην ευρύτερη περιοχή Φαληράκι – Καλυθιές – Αφάντου, ερευνά η αστυνομία μετά από καταγγελίες ότι την τελευταία βδομάδα τα αθώα θύματά του συνεχώς αυξάνονται.
Υπολογίζεται ότι μέχρι στιγμής έχει θανατώσει περίπου 30 σκυλιά ρίχνοντας φόλες που φτιάχνει ο ίδιος χρησιμοποιώντας κομμάτια κρέατος ή αλλαντικά, τα οποία εμποτίζει με ισχυρό δηλητήριο. Αν δεν πρόκειται για παράφρονα, τότε έχουμε να κάνουμε με ένα άνθρωπο ιδιαίτερα επικίνδυνο για την κοινωνία και όχι μόνο για τα ζώα.
Ο δράστης σκορπίζει τα δηλητηριασμένα δολώματά του όχι μόνο για να θανατώσει αδέσποτα σκυλιά, αλλά ακόμα και οικόσιτα που βρίσκονται σε αυλές σπιτιών ή καταστημάτων. Η μεγάλη έκταση στην οποία κινείται οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν στρέφεται εναντίον σκυλιών που πιθανόν να τον ενοχλούσαν στο σπίτι του ή ενδεχομένως στη δουλειά του, αλλά γενικώς και αδιακρίτως.

Φυσικά ο εντοπισμός του είναι δύσκολος, αλλά οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είναι ενήμεροι για την δολοφονική δράση του και ελπίζουν ότι θα διαπράξει κάποιο λάθος και θα αποκαλυφθεί ποιος είναι.

Rodosalarm
 
Top