0


 
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ανατολική και Δυτική Αττική
Έντονο «προβληματισμό» για τις παράλληλες πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής εξέφρασαν τόσο ο πρωθυπουργός από το Μόσταρ της Βοσνίας όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κος Τόσκας δήλωσε ξεκάθαρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι για τα μέτωπα στην Δυτική Αττική «δεν είναι και τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές» εξηγώντας: «Χθες το βράδυ και πάλι στα Γεράνεια, στην ίδια περίπου περιοχή που εκδηλώθηκε η σήμερα η πυρκαγιά, είχαμε άλλες δύο πυρκαγιές, οι οποίες όμως τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο. Σήμερα το απόγευμα και ενώ η φωτιά στην Κινέτα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, εκδηλώθηκε και άλλη μικρή πυρκαγιά πάνω από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Και αυτή αντιμετωπίστηκε γρήγορα, όμως όλα αυτά δεν μπορεί να μην μας βάζουν σε σκέψεις».

Πριν επιστρέψει εσπευσμένα στην Ελλάδα από την Βοσνία - Ερζεγοβίνη, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «με προβληματίζουν τα παράλληλα τρία μέτωπα, οι παράλληλες εστίες. Η σκέψη μου είναι εκεί».

Αμέσως μετά την προσγείωσή του ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κύρηξε τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ η νύχτα προμυνήεται δραματική ειδικά για τους κατοίκους στο Μάτι, τη Ραφήνα και τον Νέο Βουτζά.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top