0


Τέταρτη πυρκαγιά σε διάστημα ενός μηνός στο Σανταμέρι Αχαΐας - μεγάλη πυροσβεστική επιχείρηση


Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο Σανταμέρι της Αχαΐας. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν τρία εναέρια μέσα και δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται εθελοντές του ΣΕΔΙΠ και κάτοικοι της περιοχής. Το απόγευμα μάλιστα δημιουργήθηκε και νέο μέτωπο που κατευθύνεται προς Άγιο Νικόλαο Σπάτα, Τρανό και Ίσωμα.



Εκτός από νέο μεγάλο μέτωπο προς τον Άγιο Νικόλαο Σπάτα και τη φωτιά στο Σαντομέρι, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Ραυτακόπουλος μεταφέρει ότι συνεχώς συναντούν μπροστά τους νέες εστίες φωτιάς. "Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πυροσβέστες, τους εθελοντές, τους συνταξιούχους, όλους όσοι μπορούν να μας βοηθήσουν. Η ανάγκη είναι μεγάλη".

Το έργο της κατάσβεσης γίνεται με εξαιρετική δυσκολία λόγω των ισχυρών ανέμων.





Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να μην κινδυνεύει το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στο Άνω Μπράτι, το οποίο απείλησαν φλόγες. Μεγάλη δύναμη βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να μην κινδυνεύσει η ιστορική μονή της Αγίας Μαρίνας.

Είναι η τέταρτη φωτιά που εκδηλώνεται στη συγκεκριμένη περιοχή μέσα σε ένα μήνα, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και εντείνει την υποψία περί εμπρησμών.

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top