Τρία κρούσματα μηνιγγίτιδας σε παιδιά στην Κρήτη

Σε εγρήγορση έχουν τεθεί οι υγειονομικές υπηρεσίες στην Κρήτη, καθώς το τελευταίο δεκαήμερο έχουν καταγραφεί τρία κρούσματα μηνιγγίτιδας σε παιδιά κάτω των επτά ετών. Ευτυχώς και τα τρία περιστατικά είναι ήπιας μορφής και όπως διαβεβαιώνουν οι ειδικοί δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας neakriti.gr, και τα τρία παιδιά νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων με τη διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Νίκη Μαρδάτσου να διευκρινίζει ότι «το ένα περιστατικό μεταφέρθηκε το βράδυ της Πέμπτης και τα άλλα δύο πριν από μια εβδομάδα στο νοσοκομείο μας. Τα παιδιά προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της Κρήτης: Ρέθυμνο, Αποκόρωνα και Δαράτσο. Πρόκειται για ήπιας μορφής κρούσματα και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Ήδη, έχει σταλεί υλικό για εξετάσεις για να καθοριστεί ο ιός και το μικρόβιο».

Να σημειωθεί ότι, στην περίπτωση του κρούσματος από το Ρέθυμνο κρίθηκε σκοπιμο να μείνει κλειστό, σήμερα Παρασκευή, το σχολείο που φοιτεί το παιδάκι και χορηγήθηκε αντιβίωση προληπτικά στο διδακτικό προσωπικό και στα υπόλοιπα παιδιά.

 
Top