Πυροσβεστικό Κλιμάκιο ζητά η Μύκονος

Επιστολή προς τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, για την ανάγκη δημιουργίας Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Μύκονο, απέστειλε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς.
«Η Μύκονος, παραδόξως, αναφέρει, αποτελεί το μοναδικό από τα μεγάλα νησιά του Αιγαίου, που δεν διαθέτει οργανωμένη Πυροσβεστική Υπηρεσία».

Σημειώνεται ότι στη Μύκονο, η μόνη πρόβλεψη της Πολιτείας είναι ή ύπαρξη ενός Πυροσβέστη πενταετούς υποχρέωσης, μ’ ένα πυροσβεστικό δημοτικό αυτοκίνητο (φορτηγάκι αγροτικού τύπου) 500 λίτρων νερού, για την κάλυψη όλου του νησιού και η απόσπαση κατά καιρούς εποχιακών πυροσβεστών για την πυρασφάλεια της θερινής περιόδου.

Στην επιστολή, που κοινοποιείται και στον πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Εδώ και είκοσι (20) τουλάχιστον χρόνια, με συνέπεια, ο Δήμος Μυκόνου κάνει αγωνιώδεις εκκλήσεις προς το αρμόδιο υπουργείο και το αρχηγείο της Πυροσβεστικής για το σοβαρότατο αυτό θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία και πάντοτε σχεδόν λαμβάνεται η καθιερωμένη απάντηση για αδυναμία ίδρυσης, λόγω υπηρεσιακών και δημοσιονομικών θεμάτων. Παρακαλώ πολύ, όπως:

– Μεριμνήσετε για να δοθεί μία μόνιμη λύση σ’ αυτό το ζήτημα που απασχολεί το νησί μας με την δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μυκόνου και
– Προβείτε στην άμεση διάθεση επιπλέον πυροσβεστικού οχήματος καθώς και στην άμεση μόνιμη μετακίνηση Πυροσβεστών στο νησί μας δώδεκα (12) μήνες το χρόνο».

Μάλιστα, ο δήμαρχος Μυκόνου, προκειμένου να συνδράμει στη μετακίνηση/απόσπαση Πυροσβεστών, απέστειλε πρόταση στον Υπουργό Εσωτερικών, με την οποία ζητείται -με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του- να συνδράμει για κατάλληλο κατάλυμα διαμονής και διατροφή.

 
Top