Τίμησαν τον Αρχιπυροσβέστη Σπ. Κούρκουλο 

ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΥΔΗ
Τον Αρχιπυροσβέστη Σπύρο Κούρκουλο που έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια του καθήκοντος, τίμησε το Πυροσβεστικό Σώμα Κέρκυρας, με αφορμή την ημέρα «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών».
Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, σε εκδήλωση στους Καστελλάνους Γύρου έγιναν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινου μνημείου, τιμής ένεκεν.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Ν. Πανδή, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και στρατιωτικοί φορείς.
Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ι. Ναό των Καστελάνων Γύρου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο από τους προαναφερθέντες καθώς και από οικείους και συγχωριανούς του εκλιπόντος.
Η εκδήλωση έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του Περιφερειακού Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευθύμη Γεωργακόπουλου.
Ο κ. Γεωργακόπουλος μιλώντας στη «Κ.Σ» τόνισε ότι «η εκδήλωση καθώς και η κατασκευή του μνημείου προς τιμήν του Σπύρου Κούρκουλου, που χάθηκε τόσο νωρίς, ήταν χρέος όχι μόνο για τον εκλιπόντα αλλά και για την οικογένεια του».
Ιστορικό
Ο 27χρονος Αρχιπυροσβέστης Σπύρος Κούρκουλος, έχασε την ζωή του στις 5 Σεπτεμβρίου 1977, κατά τη διενέργεια διάσωσης εγκλωβισμένου σε φρεάτιο στους Καστελλάνους, αφήνοντας πίσω του την γυναίκα του και 2 μικρά παιδιά. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα και κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1970. Υπηρέτησε στις Δ.Π.Υ. Αθηνών, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας.
Η Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών
Η Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών καθιερώθηκε το 2006 (άρθρο 22 του Ν.3511/2006), σε ανάμνηση του πρώτου νεκρού πυροσβέστη του Πυροσβεστικού Σώματος, που ήταν ο δόκιμος πυροσβέστης Β’ τάξεως Κωνσταντίνος Πούλιος, ο οποίος έχασε την ζωή του στις 12 Νοεμβρίου 1942 κατά την προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε διώροφο οίκημα στη Θεσσαλονίκη.

KOYRK 2



 
Top