0
Θα περίμενε κανείς, με τόσες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και με φθαρμένη σε απροχώρητο σημείο υλικοτεχνική υποδομή- εξοπλισμό, ότι ο όποιος απολογισμός θα πρόσθετε στάχτες και αποκαΐδια σε κρανίου τόπους.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει το bloko.gr, καταρρίπτουν το

μοντέλο της μεμψίμοιρης μοιρολατρικής απαισιοδοξίας που καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια της περιόδου των μνημονίων και της αποτέφρωσης των μισθών κι αναδεικνύουν σε αδιαφιλονίκητο νικητή τον πυροσβέστη, που όπως αποδεικνύεται αντιβαίνει υπερβαίνοντας τις εγγενείς δυσκολίες και καταφέρνει, ακόμη και με "σκοτωμένα" από το έλλειμμα συντήρησης και τα φθαρμένα ελαστικά οχήματα, να φτάνει πρώτος στα μέτωπα της φωτιάς πριν αυτά λάβουν διάσταση και καταστούν ανεξέλεγκτα.

Σ' αυτό συντελεί, αφενός η διασπορά ανθρώπινων πόρων και τεχνικών μέσων που έχει σχεδιάσει το αρχηγείο, αφετέρου ο εξίσου ηρωικός αγώνας που δίνουν οι πιλότοι των εναέριων μέσων που κι αυτοί με τα γνωστά όσο και δυσεπίλυτα προβλήματα, δίνουν τον δικό τους ακαταπόνητο αγώνα αέρος εδάφους. Αθροίστε κοντά σ' αυτούς εθελοντές και δημοτικές υπηρεσίες κι έχουμε το σύνολο ενός μηχανισμού που μέχρι στιγμής αντεπεξέρχονται στις προκλήσεις και στους κινδύνους με πολύ καλή αντίδραση κι αντανακλαστικά.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που εξασφάλισε το bloko.gr για το διάστημα από 15 Ιουλίου μέχρι και 6 Αυγούστου, διαπιστώνεται σε σύνολο 1.119 δασικών πυρκαγιών ότι:

1. κάηκαν από 0 έως 10 στρέμματα σε 860 περιπτώσεις.

2. απο 10 έως 50 στρέμματα σε 147 περιπτώσεις

3. Περισσότερα από 50 στρέμματα σε 112 περιπτώσεις.

Αυτό σημαίνει ότι υπήρξε έγκαιρη και άμεση προσέλευση και συνεπώς κατάσβεση πριν οι φλόγες αναπτύξουν όγκο και έκταση.

http://www.bloko.gr/

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top