Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο κτίριο της ΕΜΑΚ στην Κοφίνου, η εκδήλωση τιμής και μνήμης στους 6 αδικοχαμένους πυροσβέστες της που έχασαν την ζωή τους στην φονική έκρηξη.
Γονείς, σύζυγοι, παιδιά, συνάδελφοι και φίλοι ήταν όλοι εκεί για να αποτίσουν φόρο τιμής στους 6 λεβέντες της επίλεκτης μονάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.
Μετά από το τρισάγιο που τελέστηκε στο προαυλιο της ΕΜΑΚ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο που κατασκεύασαν με τα δικά τους χέρια τα μέλη της ΕΜΑΚ και αναπαριστά το έμβλημα της ΕΜΑΚ με το δικέφαλο αετό και έξι πλάκες με τις φωτογραφίες των αδικοχαμένων στην έκρηξης της ναυτικής Βάσης.
Ρίγη συγκίνησης προκάλασαν στους παρευρισκομένους οι στιγμές της κατάθεσης στεφάνων στο μνημείων των 6 πυροσβεστών, από τα μικρά παιδιά τους.

Συγκίνησε στην ομιλία του, ο υπαστυνόμος Μιχάλης Θεοφίλου, πατέρας του άτυχου πυροσβέστη Παναγιώτη Θεοφίλου ευχαρίστησε εκ μέρους των οικογενειών των θυμάτων της έκρηξης, την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να ανακηρύξει τους 13 σε ήρωες.
Παράλληλα ζήτησε όπως το κράτος να σταθεί πιο κοντά στις οικογένειες των θυμάτων κυρίως στις νεαρές χήρες και τα παιδιά τους.
 
Top