ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΕΘΕΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ… ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ


Το «πράσινο φως» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ώστε να προχωρήσει στα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας για να μην είναι η περιοχή έκθετη στους κινδύνους πυρκαγιών, αναμένει η Πολιτική Προστασία δήμου Αιγιαλείας. Ήδη, όπως έχει γίνει γνωστό οι κλιματολογικές συνθήκες, η ζέστη και η ξηρασία που αναμένονται το φετινό καλοκαίρι, ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών και η ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα, κρίνεται κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.
Το πρόσφατο παρελθόν και πολύ περισσότερο το τραγικό καλοκαίρι του 2007, όπου 300.000 στρέμματα στην περιοχή της Αιγιάλειας έγιναν παρανάλωμα του πυρός, αποδεικνύουν πως τίποτα δεν πρέπει να αφήνεται στην… τύχη του. Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ήδη έχει δώσει τις κατευθύνσεις, σε συνεργασία με τους προέδρους των κατά τόπους κοινοτήτων αλλά και με τους εθελοντές, για των οποίων την εκπαίδευση έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επιπλέον, έμφαση δόθηκε και στον καθαρισμό των αγροτικών δρόμων, όπως επίσης και στη συνεχή υπενθύμιση της υποχρέωσης των ιδιοκτητών κτημάτων να καθαρίζουν τους χώρους τους από κλαδιά και χόρτα.

Όπως έκανε γνωστό στην «Π» η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Βάσω Ψυχράμη, ΄΄αναμένουμε τη σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να προχωρήσουμε στον καθαρισμό και την επαναδιαμόρφωση των αντιπυρικών ζωνών΄΄. Σύμφωνα με την κ. Ψυχράμη, η δημιουργία των αντιπυρικών ζωνών σε συνεργασία με το Δασαρχείο, κρίνεται επιβεβλημένη, ώστε να προστατευθούν ορισμένοι οικισμοί. Μάλιστα, η αντιδήμαρχος έκανε γνωστό πως οι καθαρισμοί αυτοί, δεν έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια… Επιπλέον, δρομολογείται η συντήρηση και επέκταση του δικτύου των πυροσβεστικών κρουνών.Ως γνωστόν, οι αντιπυρικές ζώνες είναι λωρίδες γης χωρίς βλάστηση ή δρόμοι εντός των δασών που αποτρέπουν την εξάπλωση φωτιάς. Στην περίπτωση της Αιγιάλειας, όμως, τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε γίνει το παραμικρό για τις αντιπυρικές ζώνες, καθώς, απ’ ό,τι φαίνεται, κανείς δεν παραδειγματίστηκε από την καταστροφή του 2007…


Author ProtiOnline
 
Top