Αρ.Πρωτ.22                                                                                       Αθήνα, 04/02/2015
  
            ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ – μέλη Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ
                                                 για ενημέρωση όλων των μελών τους

  
ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση για συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του
              Πολίτη».

     Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (03/02/2015) μετά από σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας μας, συνάντηση με το νέο Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Καθηγητή κ. Γιάννη Πανούση.
     Η συνάντηση έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα φιλικό και εγκάρδιο κλίμα. Εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων της νέας Κυβέρνησης καταθέσαμε αναλυτικό Υπόμνημα με τις θέσεις μας για τα θεσμικά, ασφαλιστικά και οικονομικά αιτήματα των υπαλλήλων του Π.Σ. όπως έχουν τύχει της έγκρισης και αποδοχής του από το Συνέδριό μας και εξειδικευτεί στη συνέχεια από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας.
     Κατά τη συνάντηση του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στο έργο του  και ζητήσαμε την συχνή και τακτική επαφή και συνεργασία με το Υπουργείο, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε θετικά  ο κ. Αν. Υπουργός.
     Ο κ. Αν.Υπουργός μας δήλωσε ότι είναι στις προθέσεις του η συνεχής συνεργασία με την Ομοσπονδία μας στην κατεύθυνση της αναζήτησης λύσεων στα προβλήματά μας. Δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει προσεκτικά τις απόψεις και αιτήματά μας και ορίσθηκε νέα συνάντηση στο αμέσως προσεχές διάστημα.
     Υπήρξε δέσμευση για αποκατάσταση των μισθών μας στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας, η συμμόρφωση προς τις οποίες αποτελεί πράγμα αυτονόητο και επίσης ότι άμεσα θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας για  κατάργηση ή να δοθεί παράταση  στο θέμα του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.  για το  άρθρο 220 του Ν.4281/2014.
     Θα υπάρξει μελέτη και εκσυγχρονισμός για τα θέματα του πειθαρχικού δικαίου των Πυροσβεστών και πλήρη αναδιάρθρωση με  αξιοκρατικά κριτήρια του Κανονισμού Μεταθέσεων καθώς και αναβάθμιση του Π.Σ. μέσω της Πυρ/κής Ακαδημίας.
     Η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. εκτιμά ως απόλυτα θετική τη συνάντηση αυτή ιδιαίτερα ως προς το σκέλος της συνεργασίας μας σε τακτική βάση με το Υπουργείο και της δήλωσης του κ. Αν. Υπουργού ότι είναι στις επιδιώξεις του ένα αναβαθμισμένο Πυρ/κό Σώμα με υπαλλήλους που θα έχουν αξιοπρεπές επίπεδο υπηρεσιακής και μισθολογικής κατάστασης.
  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

ΠΗΓΗ:http://www.poeyps.gr/
 
Top