Το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος εξέδωσε ΑΠΟΦΑΣΗ με θέμα << Κατανομή της συνολικής υπηρετούσας δύναμης του Πυροσβεστικού προσωπικού του Π.Σ στις λειτουργούσες Υπηρεσίες >> .


Η ΑΠΟΦΑΣΗ αυτή έχει ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2014 με αριθμ. Πρωτ. 78923Φ.102.2 η οποία όμως κοινοποιείται στις 2-2-2015 , και στην οποία συγχωνεύει την Π.Υ Άρτας με την Π.Υ Φιλιππιάδας και το Π.Κ Θεσπρωτικού με την Π.Υ Πρέβεζας  οργανικά, γιατί επιχειρησιακά τόσα χρόνια το Π.Κ θεσπρωτικού άνηκε στην Π.Υ Φιλιππιάδας  , αλλά ακόμα και τώρα εκεί ανήκει .
Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι τα εξής :

1)Σοβαρή αναστάτωση στο προσωπικό που υπηρετεί στην Π.Υ Φιλιππιάδας και Π.Κ Θεσπρωτικού  (αυτό μας αφορά γιατί και στην Π.Υ Άρτας το ίδιο συμβαίνει) για μετακίνηση – μετάθεση τους σε άλλη Υπηρεσία ανά πάσα ώρα και στιγμή ,με ότι αυτό συνεπάγεται στην οικογενειακή τους ζωή ,απώλεια χρημάτων και στην απόδοση   τους εν ώρα εργασίας (ποιος θα μπορέσει να δουλέψει με ηρεμία και καθαρό μυαλό όταν τον έχουν διαλύσει )

2) Καταστρατήγηση του 170/1996 Κανονισμού Μεταθέσεων δηλαδή συνάδελφοι με τόπο καταγωγής τον Νομό Πρεβέζης και δει την πόλη της Φιλιππιάδας που υπηρετούν στην υπόλοιπη Ελλάδα και περίμεναν να έρθουν με μετάθεση στην Π.Υ Φιλιππιάδας δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ καθώς τις θέσεις τους θα παίρνουν οι Αρτινοί γιατί στη Άρτα πήγε η Φιλλιπιάδα .

3)Το ποιο σημαντικό δε είναι ότι στα γενικά πλαίσια που ετοιμάζει το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος για κλείσιμο Υπηρεσιών λόγω εξόδων από ενοίκια (η Π.Υ Φιλιππιάδας είναι με ενοίκιο) ανα πάσα ώρα και στιγμή πλέον μπορούν να την κλείσουν με ότι αυτό και αν συνεπάγεται για την διασφάλιση την ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας .Ενώ  πριν από 3 χρόνια ήθελαν να κλείσουν το Π.Κ Θεσπρωτικού αλλά με παρεμβάσεις τότε της Ένωσης αλλά και τοπικών παραγόντων της Φιλιππιάδας αυτό δεν έγινε . 

Σήμερα όμως φαίνεται καθαρά ότι η Υπηρεσία που θα κλείσει θα είναι αυτή της Φιλιππιάδας εν μία νυχτή  . ¨Εχει συμβεί με υπηρεσίας  στην επικράτεια που έγινε αναστολή λειτουργίας τους σε μία μέρα .

4) Άλλαξε ο επιχειρησιακός χάρτης πλέον , δηλαδή σε μία φωτιά στο θεσπρωτικό που έφευγε για συνδρομή αυτοκίνητο αμέσως από την Π.Υ Φιλιππιάδας  τώρα θα πρέπει να δούμε εάν έχει φωτιά στην Άρτα κάπου για να πάει αυτοκίνητο από  την Φιλιππιάδα καθώς τα άτομα της Φιλιππιάδας θα προσμετρούνται στην Άρτα πλέον , με ότι αυτό συνεπάγεται στην άμεση κατάσβεση ή διάσωση ατόμων από κάποιο τροχαίο .

Επίσης, όπως πληροφορηθήκαμε ο Πρόεδρος Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου,

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών Ελλάδας  (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) κ.Ζώης Μαργέλης με επιστολές που απέστειλε στους τοπικούς βουλευτές κ.κ.Μπάρκα και Γιαννάκη, ζητείται η παρέμβαση τους για την αποκατάσταση του ζητήματος.Ενώ πραγματοποίησε συνάντηση και με τον δήμαρχο Ζηρού κ.Καλαντζή .



http://prevezabest.blogspot.gr/
 
Top