0

Ένα μήνα μετά από την από την προηγούμενη συνάντησή  των σωματείων των Ε.Δ. και Σ.Α. στις 29/10/2014 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ,  εκ νέου η  τέταρτη  κοινή συνεδρίαση κατά την οποία συναποφασίσαμε με ποιο τρόπο θα διεκδικήσουμε δίκαιες λύσεις στα αιτήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.
Στην συνάντηση εκφράσαμε την ανησυχία μας γιατί δυστυχώς, τα αρμόδια Υπουργεία έως και σήμερα κρατούν τις πόρτες τους κλειστές με αποτέλεσμα οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού όχι μόνο να είναι έωλες, αλλά και να κινδυνεύουν να μην υλοποιηθούν εντός του χρόνου που ανακοινώθηκε, αν  δεν υπάρξει σύντομα νομοθετική πρωτοβουλία για το ζήτημα της αποκατάστασης των αδικιών και της επιστροφής των αναδρομικών.
Την επόμενη μέρα  30/10/2014 δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Αμαλία στην πλατεία Συντάγματος.
Στη συνέντευξη παρουσιάστηκαν τα αιτήματα των ενστόλων Σ.Α. και Ε.Δ. και δηλώθηκε ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των ενεργειών μας ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή δεδομένου ότι η πολιτική των περικοπών πλήττει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και όλων ανεξαιρέτως των στελεχών τους στην ενέργεια και στην σύνταξη.

Επίσης την ίδια μέρα απεστάλη κοινή επιστολή προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αναφέροντας:
"το συνδικαλιστικό μας κίνημα όπως γνωρίζετε, έχει απευθύνει προς εσάς από 11 Σεπτεμβρίου 2014 αίτημα για άμεση συνάντηση μαζί σας, με αφορμή τις εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ, αναφορικά με την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των περικοπών που αδίκως επιβλήθηκαν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με τις διατάξεις του Ν. 4093/2012. Δυστυχώς, δυο μήνες αργότερα οι θεσμικοί φορείς που εκπροσωπούμε, ουδεμία επίσημη ενημέρωση έχουν όσον αφορά την συμμόρφωση της Κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να εντείνεται τόσο η παραπληροφόρηση για τις πραγματικές σας προθέσεις όσο και η αγωνία όλων των συναδέλφων μας, που δικαίως απαιτούν σεβασμό στις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε όπως την προσεχή εβδομάδα πραγματοποιηθεί η επιζητούμενη συνάντηση προκειμένου να ενημερώσουμε τα μέλη μας για τον τρόπο υλοποίησης των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και ειδικότερα για την προωθούμενη από μέρους σας νομοθετική ρύθμιση του όλου θέματος."
Επίσης σε κοινό μέτωπο με τα σωματεία των υπολοίπων Σ.Α. βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για να προσφύγουμε και σε όποιες άλλες νομικές κινήσεις απαιτηθούν. 

http://eapsgr.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top