0
  

 Άμεση ήταν η  ενημέρωση  του κέντρου συντονισμού του Ομίλου Φίλων του Δάσους, από περιπολικό όχημα εν ώρα δασοπαρατήρησης, ότι έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά, βόρεια της Βαρυμπόμπης σε δύσβατη χαράδρα. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω του δυνατού νότιου ανέμου και του ανάγλυφου του εδάφους.
      Η ταχύτατη εξέλιξή της, κάτω από τη θέση «Θέα» με πορεία προς την «Κιθάρα», απαιτούσε την άμεση επέμβαση όλων των δυνάμεων.
      Στο συμβάν κατέφθασαν άμεσα τα οχήματα του Ομίλου Φίλων του Δάσους, όπου και ενημέρωσαν για την ένταση και την ανάγκη ενίσχυσης των δυνάμεων, με περισσότερα οχήματα και έμψυχο δυναμικό.
      Με την ανάλογη συνεργασία και κινητοποίηση, στο συμβάν έφτασαν οι όμορες εθελοντικές ομάδες του Κρυονερίου, του Άγιου Στεφάνου, της Ροδόπολης και της Ιπποκράτειου Πολιτείας (Μ.Α.Κ.Ι.Π), όπου με  τη συνδρομή τους, με ευέλικτα οχήματα Α τύπου άμεσης προσβολής και με μεγαλύτερα Β & Δ τύπου, με επάρκεια νερού ώστε να μην επιτραπεί η εξάπλωση της φωτιάς!
     Φυσικά αυτό θα μπορούσε να αποτελεί αληθινό περιστατικό… Όμως, ευτυχώς ήταν το σενάριο της μεγάλης κοινής άσκησης ετοιμότητας του Ομίλου Φίλων του Δάσους που εξελίχθηκε με μεγάλη επιτυχία και μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα (όπως άλλωστε ανέφεραν και οι εκπρόσωποι της ηγεσίας του Π.Σ.)
     Την ευθύνη του σχεδιασμού και της οργάνωσης της άσκησης είχαν οι συντονιστές του Ομίλου Φίλων του Δάσους κ. Αθανάσιος Κασαπίδης και κ. Διονύσιος Λυβεριάδης.
     Την άσκηση παρακολούθησαν από την ηγεσία του Π.Σ. ο (Άρης Αθηνών ) κ. Ανδριόπουλος Μιχάλης, το (Άρμα Αττικής) κ. Μπούγιας Πέτρος και ο (διοικητής 6ου Π.Σ.) κ. Παναγιωτόπουλος.
     Επίσης παρέστησαν: από την ΕΛ.ΑΣ ο Διοικητής του Α.T. Κηφισιάς & Κτήματος Τατοΐου και από τη Γ.Γ.Π.Π. ο κ. Γιώτης.
     Aπό τις εθελοντικές ομάδες οι επικεφαλής: Κρυονερίου,ο κ. Ζεκίδης Κυριάκος, Μ.Α.Κ.Ι.Π.: κ. Γραμμένος Αλέξης, Ροδόπολη: κ. Κούνης Απόλλων, Αγ. Στεφάνου: Χριστιανάκης Γιώργος, από την ΕΔΟΚ κ. Μιχάλης Καλίτσιος.
     Από την άσκηση αποκομήθηκαν αναφορές και σημεία περαιτέρω βελτίωσης έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση των εθελοντών, αλλά και του τρόπου συνεργασίας και αυτών μεταξύ τους αλλά και των κρατικών φορέων.

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top