0

Αρ.πρωτ.297                                                                                                   Αθήνα, 03/10/2014

ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
                                                                                       ΜΕΛΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
  
ΘΕΜΑ: «Εξελίξεις – ενημέρωση σχετικά με τρέχοντα ζητήματα».

Συνάδελφοι,

     την 30/10/2014 ημέρα Πέμπτη και περί ώρα (11:00΄) πραγματοποιήθηκε όπως είχε προαναγγελθεί στο ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ» (πλατεία Συντάγματος), κοινή Συνέντευξη Τύπου των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τα δίκαια αιτήματά μας αλλά και για την ασυνέπεια της Κυβέρνησης ώστε να εφαρμόσει το διατακτικό των αποφάσεων του (ΣτΕ). Επιπλέον εκφράστηκε με έντονο τρόπο η μεγάλη ανησυχία μας διότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει  προβεί επισήμως στην ενημέρωση των φορέων μας, με αποτέλεσμα οι όποιες ενέργειες του Πρωθυπουργού, όχι μόνο να μην έχουν υλοποιηθεί έως τώρα αλλά να υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος, εάν δεν υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία  άμεσα, να μην υλοποιηθούν, εντός του τρέχοντος έτους.
     Μετά το πέρας της κοινής Συνέντευξης Τύπου ακολούθησε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη μας για τις παραπάνω εξελίξεις αλλά και για την πορεία των Αναλογιστικών Μελετών σχετικά με τα ασφαλιστικά μας Ταμεία και τις ενέργειες του Προεδρείου μας προς αυτήν την κατεύθυνση.
Επίσης ενημερώθηκε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας και για τα υπόλοιπα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας αλλά και για τις παρεμβάσεις – ενέργειες – πρωτοβουλίες του Προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
      Στην συνέχεια της ίδιας ημέρας και περί ώρα (19:00΄)  πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ η πρώτη συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας  κ. Σεραφείμ  Τσόκα στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου στον οδό Κατεχάκη.
     Στην προγραμματισμένη συνάντηση – συζήτηση παρέστη αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. όπου επέδωσε ολοκληρωμένο και αναλυτικό Υπόμνημα με τις προτάσεις μας για όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα τα τελευταία χρόνια.
     Ακολούθησε συζήτηση επί του Υπομνήματος και ενημερώθηκε διεξοδικά
από πλευράς μας ο κ. Τσόκας Σ. για τα σημαντικά προβλήματα όπως «Έλλειψη Μονίμου Προσωπικού, Βαθμολόγιο και συγκεκριμένα του γνωστοποιήσαμε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα του καταθέσουμε υπό μορφή σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος την πρότασή μας με την Οικονομοτεχνική Μελέτη αυτής, Τριχοτόμηση,   Ατομικός Εξοπλισμός – Υλικοτεχνικός Εξοπλισμός – Πυροσβεστικά Μέσα, Υγεία και Ασφάλεια, Εσωτερικός Κανονισμός, Κανονισμός Μεταθέσεων, Μάχιμη Πενταετία όπου του επισημάναμε την ανάγκη του δικαιώματος αναγνώρισης αυτής και από τους συναδέλφους που υπηρετούν στις Ε.Μ.Α.Κ.
     Οφείλουμε να σταθούμε στο ότι η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα δείχνοντας εμφανώς ο κ. Τσόκας Σ. να κατανοεί τα δίκαια αιτήματά μας.
     Τέλος ζητήθηκε από τον κ. Τσόκα Σ. μικρή πίστωση χρόνου ώστε να μελετήσει τις προτάσεις μας, προκειμένου να ακολουθήσει νεότερη συνάντηση μαζί του, με μοναδική επιδίωξη από πλευράς μας, συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος υλοποίησης των προτάσεών μας που εμπεριέχονται στο Υπόμνημά μας.
Συνάδελφοι,
     ο αγώνας του Προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. είναι συνεχής και αδιάκοπος, με σκληρή δουλειά σε καθημερινό επίπεδο αλλά και με διαφόρου είδους πρωτοβουλίες – παρεμβάσεις ώστε να δοθούν λύσεις στα χρονίζοντα και δίκαια αιτήματά μας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                    ΦΕΡΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top