ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ      & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ                                                 ΠΡΟΣ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤ. ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ                                                                                 
ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ                                                       1.  Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π       
ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03)                                                          
ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ (258/12)                                    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ                   
ΕΔΡΑ:  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ                                                                                                                            
ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ                          1.  ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΜΕΛΗ                                                                                                                                                                   ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ  4η ΕΜΑΚ                              2.   ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ      Τ.Κ    69100    E mail ipapanast@gmail.com                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   25510 38371
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.                                         
                                                                                                                                                
ΑΡ.  ΠΡΩΤ : 61                                                                                ΚΟΜΟΤΗΝΗ   14/06/2014
                ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΛΥΚΕΙΟΥ 
ΘΕΜΑ : << Τοποθέτηση του Σωματείου μας σε απάντηση σας και επαναφορά των ερωτημάτων μας >>
Σχετ: << 190/13/06/2014 έγγραφό σας >>

 Ο νόμος 3938/2011 στο άρθρο 15 στην παρ.8 ορίζει ότι οι Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους, να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με το βαθμό του Πυροσβέστη, εφόσον κριθούν ικανοί από το αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Πυροσβεστών.                 
  Άρα βάση  αυτών που ορίζονται από  το Ν 3938/2014 προκύπτει όλοι οι ΠΠΥ τουλάχιστον απόφοιτοι λυκείου ,ανεξάρτητα του πότε αποφοίτησαν, μπορούν να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό κατά την εφαρμογή του νόμου με μόνο περιορισμό να μην είχαν υπερβεί 40ο έτος της ηλικίας τους κατά τον χρόνο πρόσληψης  τους αίτησης τους.                                            Γιατί η συγκεκριμένη διευκρίνιση ήρθε  προφορικά  3 χρόνια μετά την εφαρμογή του νόμου 3938/2011, άρα δυο περιπτώσεις υπάρχουν  ή  δεν γνωρίζαμε καν για την εν λόγω εφαρμογή του νόμου  ή το γνώριζαν κάποιοι και δεν ενημέρωσαν όπως θα όφειλαν .
Βάση του  Ν 4249/2014 και όπως αυτό προκύπτει μετά την τροπολογία του άρθρου 98 της παρ. 7 ότι όλοι Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο υποβολής  της αίτησης τους  δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους, να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με το βαθμό του Πυροσβέστη, εφόσον κριθούν ικανοί από το αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Πυροσβεστών. 
Έτσι το μόνο που έχει αλλάξει στο άρθρο 98 παρ. 7 είναι αν κάποιος ήταν κατά την πρόσληψή ήταν 41 ετών δεν έχει δικαίωμα μονιμοποίησης, ενώ με την τροπολογία που έχει περάσει, ορίζεται πλέον  το 40ο  έτος της ηλικίας του  κατά την υποβολή της αίτησης και όχι κατά την πρόσληψη του.
Στο έγγραφο της Ομοσπονδίας το οποίο επικαλείσθε με αριθ. πρωτ. 60        στης 5/3/2014 το οποίο είχαμε συντάξει μαζί στη Βουλή με  ΘΕΜΑ : ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ – ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ Π.Π.Υ  ζητάμε τα παρακάτω:     
 Το εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 99  τροποποίηση και διεύρυνση περιπτώσεων Μονιμοποίησης και αύξηση του ορίου ηλικίας, με αντικατάσταση των διατάξεων της παρ. 8 του Άρθρου 15  του 3938/2011.                                                                                                              Συνεπώς προτείνουμε να δοθεί η δυνατότητα μονιμοποίησης σε όσους είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ,  και σε όσους  θα έχουν αποκτήσει  μέχρι τη λήξη της 5ετιας,  τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  των οποίων η πρόσληψη έγινε αφότου είχαν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους , σε συνδυασμό με την υπάρχουσα προϋπηρεσία  και τα εναπομείναντα έτη υπηρεσίας τους στο Π.Σ  θεμελιώνοντας  έτσι συνταξιοδοτικά δικαιώματα, εφόσον ως όριο συνταξιοδότησης του πυροσβεστικού προσωπικού έχει τεθεί το 60ο έτος της ηλικίας τους .    
Έτσι  αυτά που επικαλείστε στο έγγραφο  Ομοσπονδίας  με αριθ. πρωτ. 190 στης 13/6/2014 δεν ισχύουν, γιατί η πρόθεση της προτεινόμενης τροπολογίας ήταν η αύξηση του ορίου ηλικίας γενικά αλλά και για  όσους  θα έχουν αποκτήσει  μέχρι τη λήξη της 5ετιας,  τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  των οποίων η πρόσληψη έγινε αφότου είχαν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους.
Υπήρξε άλλη τροπολογία την οποία αναφέρουμε παραπάνω που προέκυψε και ορίζει ,  οποίοι κατά το χρόνο υποβολής  της αίτησης τους  δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους, να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό δηλαδή ( αύξηση του ορίου ηλικίας κατά ένα έτος) ότι βάση του άρθρου 98 της παρ. 7 του  Ν 4249/2014 που είναι σε ισχύ.





Παρακαλούμε όπως μας απαντήστε στα ερωτήματα που αρχικά σας έχουμε υποβάλει   με το αριθ. πρωτ. 57 στης 4/6/2014 ώστε να μας γνωρίσετε αν υπάρχει έγγραφη απάντηση  από αρμόδια αρχή για το εν λόγω θέμα, ώστε με τη σειρά μας να ενημερώσουμε τα μέλη μας.
Έχετε υποβάλλει  εγγράφως ερώτημα  προς κάθε αρμόδια  αρχή, για να λάβετε  έγγραφη βεβαίωση,  αυτών που προφορικά  αλλά και γραπτά ισχυρίζεστε ?
Αν ναι, σε  ποιες ενέργειες έχετε προβεί για ενημέρωση των μελών σας?
     
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία και αναμένουμε τις απαντήσεις σας.



                                                                     Με τιμή το                                                                                      
                                                           Διοικητικό Συμβούλιο                                                                                                                                                                              
                                                                  του Σωματείου
            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                       ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ  κιν.  6948401282  & * 750942                                                                  κιν.  6947402626  & *786272             
 
Top