0


Ασκηση ετοιμότητας
με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019» πραγματοποίησε την Πέμπτη 28 Μαρτίου η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, σε συνεργασία με τις Πυροσβεστιές Υπηρεσίες Λεχαινών, Αμαλιάδας και τη συμμετοχή της 6ης ΕΜΑΚ στο παλιό Νοσοκομείο.
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, κατά τη διάρκεια λειτουργίας και εφημερίας του Νοσοκομείου εκδηλώνεται σεισμική δόνηση της τάξης των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακού βάθους 10 χιλιομέτρων στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου. Από το σεισμό υποχωρούν τμήματα της τοιχοποιίας με ταυτόχρονη κατάρρευση του εσωτερικού κλιμακοστασίου στον 2ο όροφο. Για το λόγο αυτό εγκλωβίζονται στην ταράτσα του κτηρίου δύο άτομα σε κατάσταση πανικού. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία διέσωσε τα συγκεκριμένα άτομα με τη χρήση κλιμακοφόρου οχήματος το οποίο έχει δυνατότητα ανάπτυξης έως και 24 μέτρα. Ακόμη 4 εγκλωβίστηκαν στο υπόλοιπο κτήριο, για τον εντοπισμό των οποίων χρειάστηκε η συνδρομή των σκύλων της 6ης ΕΜΑΚ, όπως επίσης ειδικές συσκευές εντοπισμού αγνοουμένων.
Πλήθος κόσμου, διαφόρων ηλικιών, παραβρέθηκε στο χώρο, προκειμένου να παρακολουθήσει την άσκηση, αλλά και να ενημερωθεί για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης όπως εκείνη του σεισμού, στην οποία ο Πύργος και η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας έχει περιέλθει αρκετές φορές.
Η άσκηση, όπως ανέφερε και ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων κ.Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, όπως και της 6ης ΕΜΑΚ έφεραν εις πέρας την αποστολή, διασώζοντας όλους όσους τέθηκαν σε κίνδυνο.
Τόσο ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου κ.Δημήτριος Αντωνάκης, όσο και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συνεχάρησαν το προσωπικό όλων των υπηρεσιών που συνεργάστηκαν, ευχόμενος ταυτόχρονα να μην συμβεί κάποιο παρόμοιο γεγονός στην πραγματικότητα.



















































Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top