0






Για επίθεση τζιχαντιστών στην Αθήνα ετοιμάζεται η ΕΛΑΣ






Η αστυνομία ανακοίνωσε μια μεγάλη άσκηση προκειμένου να είναι προετοιμασμένη για χτυπήματα ανάλογα με αυτά που έχουν γίνει σε ευρωπαϊκές πόλεις

Άσκηση ετοιμότητας και δράσης έκανε η ΕΛΑΣ για ενδεχόμενη επίθεση των τζιχαντιστών στην Αθήνα. Η μεγάλη άσκηση, που έγινε επί χάρτου, πραγματοποιείται ενόψει ενδεχόμενου χτυπήματος όπως αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία δυο χρόνια σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Η άσκηση, με την επωνυμία «Τυφώνας», έγινε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ), στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, του γγ Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη και του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Η άσκησε περιελάμβανε έξι σενάρια, που στην πραγματικότητα ήταν μεταφορά στην Έλλάδα όλων των επιθέσεων, όλων των ειδών, που έχουν γίνει από τζιχαντιστές στην Ευρώπη, όπως επίθεση με βαν σε πεζούς, πυροβολισμούς εναντίον του πλήθους στο κέντρο της Αθήνας, εκρήξεις σε χώρους συνάθροισης και χώρους διασκέδασης, κ.ά.

Σκοπός της άσκησης ήταν να διαπιστωθεί η αντιτρομοκρατική αντίδραση του κρατικού μηχανισμού σε περιπτώσεις με κλιμακούμενη δυσκολία και συμμετείχαν δεκάδες αξιωματικοί από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, στελέχη της ΕΥΠ και της Διεύθυνσης Πληροφοριών, καθώς και από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Τα συμπεράσματα της άσκησης θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top