0


Τί λέει ο υπουργός για την εισαγωγή Ρομά στις αστυνομικές σχολές - Απομακρύνθηκαν δύο αστυνομικοί από τη Βουλή για το "τρομοφάκελο" στον Παπαδήμο


«Δεν θα συνδιοικήσω με κανέναν συνδικαλιστή», «Σε μερικές περιπτώσεις η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για τα Εξάρχεια είναι σωστή», «Σινούκ με ‘πατέντες’ για την αεροπυρόσβεση», «Το
Πυροσβεστικό Σώμα σέρνεται από τις διαφορές αξιωματικών και υπαξιωματικών του», «Είμαι αντίθετος με τις καταλήψεις, που εγκυμονούν κινδύνους, θα προχωρήσουμε σε εκκενώσεις που όμως δεν θα προαναγγείλουμε», «Η σύμβαση του συστήματος επικοινωνιών της αστυνομίας (SEPURA) μπορεί να πάει σε επιτροπή της Βουλής», «Λαμβάνουμε μέτρα για την προστασία της ‘βαριάς βιομηχανίας’ μας, του τουρισμού».
Οι παραπάνω φράσεις, που θα προκαλέσουν εντύπωση, αποτελούν μέρος της εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής». Ο υπουργός που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει συγκεντρώσει, αρνητικά και θετικά, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, υποστηρίζει ότι δεν θα γίνει «πολιτικάντης ή πολιτικός καριέρας» ενώ δεν σκοπεύει να μείνει για πολλά χρόνια στη θέση του βουλευτή ή του υπουργού. Σε αυτό το πλαίσιο είναι εντυπωσιακή η αναφορά του πως «Άσχετα με την κριτική που γίνεται από την αντιπολίτευση κατά κόρον για το θέμα των Εξαρχείων, και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να είναι και σωστή, η μείωση των ακραίων στοιχείων και η στροφή που έχει γίνει στην καλύτερη αποτελεσματικότητα και στην πιο σωστή παρουσία των αστυνομικών, νομίζω πως πρέπει να καταλογιστεί».  
«Είχα δίκιο και άδικο»

Ο κ. Τόσκας δηλώνει ότι πολλές φορές στις συγκρούσεις του με συνδικαλιστές είχε «δίκιο και άλλες άδικο», ενώ υποστήριξε ότι οι συνδικαλιστές της Πυροσβεστικής δεν θέλουν τον έλεγχο και υπερασπίζονται σε μερικές περιπτώσεις συντεχνιακά συμφέροντα. Όσον αφορά την απαγόρευση της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στην Πλ. Εξαρχείων ανέφερε πως «ο θεσμικός ρόλος των συνδικαλιστών οργάνων δεν είναι να υποκαταστήσουν ούτε την ηγεσία της αστυνομίας, ούτε τα όργανα της τάξης».
Ο αρμόδιος υπουργός εξέφρασε την αντίθεσή του στις καταλήψεις που εγκυμονούν κινδύνους, μίλησε για τα δίκτυα πληροφοριών στους καταυλισμούς μεταναστών και για τις ευθύνες ελέγχου στον τρομο-φάκελο του Λουκά Παπαδήμου, οι οποίες θα πάνε και «ψηλότερα» από τους δύο αστυνομικούς που απομακρύνθηκαν. Τόνισε επίσης τις «αποτυχίες» και τα κενά της Ελληνικής Αστυνομίας όπως στην περίπτωση σύλληψης του Αρτέμη Σώρρα ή του «ληστής της ντουλάπας», αλλά και το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης καθαριότητας στις αστυνομικές υπηρεσίες και τις προμήθειες καυσίμων και αναλώσιμων υλικών.
Ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε στην αδικία που είχε γίνει με τους συμβασιούχους πυροσβέστες, οι οποίοι ήταν υποβαθμισμένοι και υποτιμημένοι, δεν είχαν ούτε διακριτικό στη στολή τους «γι αυτό εμείς τους δίνουμε αξία και προσπαθούμε και για την μονιμοποίησή τους. Επεσήμανε επίσης, την επιδίωξή ένταξης Ρομά στο αστυνομικό σώμα και τα αστυνομικά μέτρα για την προστασία της «βαριάς βιομηχανίας» του τουρισμού, ενώ αναφέρθηκε στον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα στο Λαγανά λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Η υπόθεση ερευνάται από τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες συνέλαβαν άμεσα τους δράστες και εξετάζουν όλες τις προεκτάσεις».
«Πατέντες» και διαμάχη

Η εναέρια πυρόσβεση εμφανίζεται να είναι «γερασμένη» και προβληματική εξαιτίας των ελλείψεων σε μέσα. Με ποιο τρόπο προτίθεστε να λύσετε το σοβαρό αυτό πρόβλημα;
Αναζητούμε στο εξωτερικό λύσεις ή «πατέντες», όπως κάνουν σε όλο τον κόσμο, για να αναπληρώσουμε το κενό. Τα CL 215 είναι παλιά και δεν έχουν μεγάλο όριο ζωής ακόμη, συν ότι έχουν πολλά προβλήματα διαθεσιμότητας και ανταλλακτικών που αναζητούνται σε «μάντρες». Η εναλλακτική λύση πιστεύω ότι είναι στα στρατιωτικά ελικόπτερα Σινούκ με κάδους και ηλεκτρονικό σύστημα τμηματικής ρίψης νερού. Μια τελευταία «πατέντα» που έχει κατασκευαστεί στην Αμερική είναι η τοποθέτηση μηχανισμού ρίψης νερού με μικρότερο κόστος. Εάν αυτή η πατέντα αξιοποιηθεί θα μπορούσε να μειωθεί η δαπάνη των μισθωμένων. Σε αυτές τις λύσεις προσανατολιζόμαστε για το επόμενο καλοκαίρι. Δηλαδή Σινούκ, συν διάφορες «πατέντες» που μπορεί να επιλεγούν.
Ποια είναι η αιτία της διαμάχης που ξέσπασε αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα με τους συνδικαλιστές της Πυροσβεστικής με αφορμή τις πυρκαγιές στη Μάνη;  
Οι συνδικαλιστές έβγαλαν μια ανακοίνωση με την οποία ειρωνεύονταν την επίσκεψή μου στο κέντρο επιχειρήσεων. Φυσικά δεν μπορούν να απαγορεύσουν ή να αποτρέψουν την επίσκεψη στους χώρους της πυροσβεστικής γιατί αν θέλουν να αποφύγουν τον έλεγχο, μάταια προσπαθούν. Υπάρχει μια μερίδα συνδικαλιστών, η οποία δεν θέλει καμία εκσυγχρονιστική προσπάθεια. Χλεύαζαν και προσπάθησαν με λυσσαλέο  τρόπο να αποτρέψουν την δημιουργία πυροσβεστικής σχολής στην Πτολεμαΐδα. Αντιστέκονταν γιατί πιθανώς τα συμφέροντα ήταν στην παραμονή της σχολής στην Αθήνα και με τον ίδιο τρόπο προσπαθούν να αποτρέψουν άλλους εκσυγχρονισμούς. Για παράδειγμα τα GPS, που δείχνουν τη θέση κάθε πυροσβεστικού οχήματος σε όλη την Ελλάδα - ίσως κάποιοι να μην θέλουν τον έλεγχο.
Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει τεράστιες δομικές αδυναμίες και προβλήματα. Θα πρέπει επιτέλους να μοιάσει σε σύγχρονα πυροσβεστικά σώματα, να εκσυγχρονιστεί, να αλλάξει αντιλήψεις και δομές. Πρέπει να πάψει να σέρνεται από τις διαφορές που υπάρχουν σε κατηγορίες των αξιωματικών και των υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Τι θα γίνει με τους συμβασιούχους πυροσβέστες και την μονιμότητά τους;
Στους ανθρώπους αυτούς έχουμε μιλήσει καθαρά και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Προχωρούμε με βάση τον νόμο που ψηφίστηκε. Η μονιμοποίησή τους θα γίνει σε 3 χρόνια ή νωρίτερα εάν το κατορθώσουμε και το προσπαθούμε αυτό. Προσπαθούμε να βελτιωθούν και κάποια μέτρα που τους θεωρούσαν πυροσβέστες Β’ κατηγορίας. Ούτε σήμα της πυροσβεστικής δεν είχαν πάνω τους αυτοί οι άνθρωποι, ήταν τελείως υποβαθμισμένοι και υποτιμημένοι πολλές φορές. Εμείς τους δώσαμε την αξία που τους πρέπει και προσπαθούμε και για την μονιμοποίησή τους. Οι εποχιακοί πυροσβέστες οι «πενταμηνίτες» έχουν υπογράψει κανονικά τις συμβάσεις τους.
Το «άβατο» και η «σωστή Ν.Δ.» 

Πολύς λόγος και μεγάλες αντιπαραθέσεις για το «άβατο» των Εξαρχείων, με εσάς να κάνετε λόγο για ακροδεξιά βαρίδια της Νέας Δημοκρατίας που υποκίνησαν τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας σε μία εκδήλωση που τελικά απαγορεύτηκε;
Είναι ένα πρόβλημα πολλών δεκαετιών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επιλυθεί και να γίνουν τα Εξάρχεια μια γειτονιά σαν όλες τις άλλες. Θέλει όμως πολύ προσπάθεια, δεν γίνεται σε 24 ώρες όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης. Τα προβλήματα είναι πολλά αλλά πιστεύω ότι αυτή η στροφή  με έμφαση στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών, των μεγάλων συμμοριών, των ληστών, πιστεύω ότι έχει αποδώσει.
Γιατί η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από δακρυγόνα και καταστολή, είναι για προστασία του πολίτη και στην υπηρεσία του πολίτη. Άσχετα με την κριτική που γίνεται από την αντιπολίτευση -κατά κόρον για το θέμα των Εξαρχείων- και εάν σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να είναι και σωστή, η μείωση των ακραίων στοιχείων και η στροφή που έχει γίνει στην καλύτερη αποτελεσματικότητα και στην πιο σωστή παρουσία των αστυνομικών, νομίζω πως πρέπει να καταγραφεί. Τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών δεν είναι όργανα επίλυσης των κοινωνικών προβλημάτων, είναι για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών.
Εκκενώσεις καταλήψεων

Καταλήψεις. Υπάρχουν 37 στο κέντρο της πόλης για πολλές από τις οποίες υπάρχουν εισαγγελικές παραγγελίες για την εκκένωσή τους, οι οποίες δεν εκτελούνται. Υπάρχει η σκέψη της εκτέλεσής τους; 
Προσωπικά πιστεύω ότι οι καταλήψεις είναι λάθος τρόπος έκφρασης αυτών που βρίσκονται σε αυτές. Από εκεί και πέρα είναι ένα θέμα που για να είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να επιλυθεί έτσι ώστε και να μην υπάρχουν αναταράξεις και να επιλυθεί με κάποιο τρόπο. Είμαι αντίθετος με τις καταλήψεις ιδιωτικών χώρων και με τις καταλήψεις που εγκυμονούν κινδύνους.
Όπου επιβάλει το κοινωνικό περιβάλλον και όπου υπάρχουν κίνδυνοι, εκεί προχωράμε. Όπως γνωρίζετε, οι επιχειρήσεις δεν προαναγγέλλονται.
Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να προβούν σε συγκέντρωση στο άβατο του Μενιδίου, υπάρχει το ενδεχόμενος μιας νέας απαγόρευσης;
Καμία συγκέντρωση δεν πρέπει να εξαγγέλλεται με μονομερή τρόπο. Ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει με συζήτηση, με αποδοχή των κατοίκων της περιοχής, της ηγεσίας της αστυνομίας και του υπουργείου γιατί ξαναλέω τα συνδικαλιστικά όργανα δεν είναι όργανα επίλυσης των κοινωνικών προβλημάτων, ξεπερνά αυτή η αντίληψη τον θεσμικό τους ρόλο. Δεν μπορεί να αποφασίσουν κάτι το οποίο έρχεται σε σύγκρουση με τον θεσμικό τους ρόλο γιατί τότε θα είναι κάτι παράνομο. Μπορεί να υπάρχει και άλλη απαγόρευση, μπορεί να υπάρχει και αποδοχή αν γίνει με τον σωστό τρόπο.
Ποια είναι τα αποτελέσματα των ΕΔΕ για το ψέκασμα των συνταξιούχων στην Ηρώδου Αττικού και οι καταγγελίες ξεγυμνώματος ανήλικων μεταναστών στο Α.Τ. Ομονοίας;
Για το Α.Τ. Ομονοίας έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Για την Ηρώδου Αττικού αν δεν υπάρχει ευθύνη κάποιου δεν θα την αναζητήσουμε σώνει και καλά για να πούμε ότι πλήρωσε κάποιος και άρα εμείς είμαστε οι καλοί και άρα ο άλλος είναι ο κακός. Εάν δεν υπήρχαν σαφείς οδηγίες και κάποιος έκανε ένα λάθος τότε δεν θα του πάρουμε το κεφάλι.
Τζιχαντιστές και Παπαδήμος

Πόσο έτοιμοι είμαστε να εντοπίσουμε διελεύσεις ή παραμονή τζιχαντιστών στη χώρα μας και αν υπάρχει κίνδυνος στα ελληνικά νησιά;
Πρέπει να διαχωρίσουμε το μεταναστευτικό με τα όποια προβλήματα τρομοκρατίας. Παρόλα αυτά η χρησιμοποίηση του μεταναστευτικού από κάποιους με εξτρεμιστικές απόψεις ή τζιχαντιστές μπορεί να γίνει. Γι αυτό έχουμε απλώσει τις κεραίες μας και στα νησιά, και στον ηπειρωτικό χώρο. Δεν κρύβουμε ότι φτιάχνουμε δίκτυα πληροφοριών, προσέχουμε τους καταυλισμούς, συνεργαζόμαστε με άλλες χώρες, ακριβώς για να θωρακίσουμε τη χώρα και να αποτρέψουμε τέτοιους κινδύνους. Δεν έχουν εντοπιστεί πάντως κάποιοι επικίνδυνοι άνθρωποι για την δημόσια ασφάλεια ή κάποιοι που να οργανώνονται προκειμένου να προβούν σε κάποια ενέργεια. Οφείλουμε όμως να μην εφησυχάζουμε.
Έχουμε ακόμη ενεργή εγχώρια τρομοκρατία με εντυπωσιακά χτυπήματα όπως αυτό στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, που ανέδειξε τρωτά σημεία στον έλεγχο εκρηκτικών φακέλων. Έχουν εντοπιστεί ευθύνες, που πρέπει να αποδοθούν;  
Υπάρχουν αυτά τα συμπτώματα εδώ από «ουρές» της παλιάς τρομοκρατίας και κάποια άλλα περιστατικά, που επικεντρώνονται κυρίως σε επίπεδο εντυπώσεων. Υπενθυμίζω ότι επί εποχής δικής μας συνελήφθη η Ρούπα, μια τρομοκράτης καταζητούμενη για πολλά χρόνια. Προσπαθούμε επίσης να συλλάβουμε και αυτούς οι οποίοι κατασκευάζουν και διανέμουν αυτά τα «τρομοπακέτα», θύμα των οποίων έπεσε ο πρώην πρωθυπουργός ο κ. Παπαδήμος. Στο επίπεδο ευθυνών, έχουν απομακρυνθεί δύο αστυνομικοί και περιμένουμε αυτές τις ημέρες το πόρισμα ώστε να καθοριστεί το είδος των ευθυνών άλλων εάν υπάρχουν.
Το «ακριβό» SEPURA

Το αναλογικό σύστημα επικοινωνίας των αστυνομικών, εμπεριέχει υποκλοπές και προβληματικές διαβιβάσεις σε κρίσιμες στιγμές επιχειρήσεων, θα ολοκληρωθεί η προμήθεια του SEPURA  και ποια είναι τα προβλήματα που την καθυστερούν;
Tο οικονομικό κόστος της συντήρησης, που προβλέπει η συμφωνία στα 2,2 εκατομμύρια, είναι υπερβολικό γιατί η δωρεάν χορηγία του συστήματος εκτιμήθηκε στα 25 εκατομμύρια. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει «δωρεάν» σε αυτόν τον κόσμο και αυτή τη στιγμή έχουμε ζητήσει από την εταιρεία την υλοποίηση των τεχνικών προδιαγραφών αλλά και να μειώσει σημαντικά το κόστος. Εγώ πάντως δεν θα υπέγραφα συμφωνία λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, όπως έγινε τον Δεκέμβριο του 2014. Το μεγάλο ύψος της κοστολόγησης της δωρεάς συμπαρέσυρε το κόστος συντήρησης, καθώς σύμφωνα με τα εμπορικά δεδομένα ανέρχεται περί το 10% της εκτίμησης του κόστους της δωρεάς. Αυτό το θεωρούμε υπερβολικό και εάν δεν μειωθεί εγώ θα παραπέμψω την σύμβαση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Καθαριότητα και «πληγές»

Οι συνδικαλιστές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ανέδειξαν σημειολογικά το πρόβλημα με τους διαγωνισμούς καθαριότητας, αντίστοιχο του οποίου είναι και η προμήθεια οχημάτων, με ποιο τρόπο μπορεί να λυθεί;
Πράγματι εκεί υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία λέει ότι πρέπει να γίνονται κεντρικοί διαγωνισμοί, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες. Δεν είναι ίδια η καθαριότητα στο Καστελόριζο με αυτή στην Ορεστιάδα. Δεν γίνεται! Το ίδιο πρόβλημα έχουμε με τα καύσιμα των οχημάτων, αναλώσιμα και γραφική ύλη. Αυτό το θέμα μπορεί να λυθεί μόνο με τροπολογίες εξαιρέσεων.
Υπάρχουν κάποιες ανοικτές πληγές σε υποθέσεις ποινικού χαρακτήρα όπως για παράδειγμα η αναζήτηση του Αρτέμη Σώρρα, του ληστή της ντουλάπας στο Φάληρο και άλλες, σε τι επίπεδο βρίσκονται οι έρευνες;
Οι έρευνες συνεχίζονται και για αυτές και για άλλες ανοιχτές υποθέσεις. Η αστυνομία έχει πάρα πολλές επιτυχίες αλλά έχουν ξεφύγει και κάποιες περιπτώσεις. Όποιος έχει επιτυχίες, θα έχει και κάποια κενά. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε καταστάσεις. Προφανώς πρέπει ο Αρτέμης Σώρρας να προσαχθεί στη Δικαιοσύνη και το επιδιώκουμε.
Πολιτικό μέλλον και Ν.Δ.

Ποιο είναι το πολιτικό μέλλον του Νίκου Τόσκα, και τι απαντά στις επικρίσεις της Νέας Δημοκρατίας;
Άλλη δουλειά έκανα 35 χρόνια. Δεν θα ήθελα να γίνω πολιτικάντης και δεν προφταίνω να γίνω πολιτικός καριέρας. Δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ για πάρα πολλά χρόνια από τη θέση του βουλευτή ή του υπουργού. Εγώ κουβαλάω μια προϊστορία και μια εμπειρία από την προηγούμενη σταδιοδρομία μου. Αυτή με έχει οδηγήσει σε αποφάσεις και καλές και όχι καλές. Πάντα οι πράξεις μας έχουν σχέση με το παρελθόν μας, πώς βλέπουμε το μέλλον, πώς αντιμετωπίζουμε το παρόν. Η Νέα Δημοκρατία ζητώντας κάθε μέρα εκλογές φάνηκε ότι έχει κοντόφθαλμο στόχο. Προϋπόθεση για να πάμε καλύτερα σε όλα τα επίπεδα είναι να υπάρχει ένα κλίμα κοινής προσπάθειας και σε μερικές περιπτώσεις και συναίνεσης.
Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή για την Ελληνική Κοινωνία είναι να δημιουργηθεί ένα ήπιο κλίμα γιατί ο λαός είναι ήδη καταπονημένος, πιεσμένος έπειτα από τόσα χρόνια λιτότητας.
Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα δημιουργηθούν ακριβώς τέτοιες προϋποθέσεις γιατί αν πάμε σε καταστάσεις συγκρουσιακές αυτό δεν θα διευκολύνει ούτε την πολιτική ζωή αλλά ούτε την ίδια την οικονομική πρόοδο της χώρας.
Πως βλέπει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τις συνθήκες που διαμορφώνονται στη χώρα και πως απαντά στις επικρίσεις της Νέας Δημοκρατίας;
Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή για την Ελληνική Κοινωνία είναι να δημιουργηθεί ένα ήπιο κλίμα γιατί ο λαός είναι ήδη καταπονημένος, πιεσμένος έπειτα από τόσα χρόνια λιτότητας.
Η Νέα Δημοκρατία ζητώντας κάθε μέρα εκλογές φάνηκε ότι έχει κοντόφθαλμο στόχο. Γιατί αυτό δεν συμβάλει στη γενικότερη προσπάθεια της χώρας και αυτή τη στιγμή το ζητούμενο που ήταν η αξιολόγηση επιτεύχθηκε με όρους και καλούς και κακούς, και δυσμενείς και καλούς. Προϋπόθεση για να πάμε καλύτερα σε όλα τα επίπεδα είναι να υπάρχει ένα κλίμα κοινής προσπάθειας και σε μερικές περιπτώσεις και συναίνεσης.
Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα δημιουργηθούν ακριβώς τέτοιες προϋποθέσεις γιατί αν πάμε σε καταστάσεις συγκρουσιακές αυτό δεν θα διευκολύνει ούτε την πολιτική ζωή αλλά ούτε την ίδια την οικονομική πρόοδο της χώρας.
Οι αυξητικές τάσεις στην έλευση τουριστών στη χώρα πόσο έτοιμη βρίσκουν την Ελληνική Αστυνομία να ανταποκριθεί στην ασφάλειά τους;  
Είναι αλήθεια ότι αυτή τη χρονιά θα έρθει στην Ελλάδα μεγάλος αριθμός τουριστών. Η βαριά μας βιομηχανία πλέον είναι ο τουρισμός και αυτό είναι καλό. Μεγάλος αριθμός αστυνομικών θα βρίσκεται σε τουριστικούς προορισμούς, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια σε μέρη που επισκέπτονται συγκεκριμένες εθνικότητες... Εδώ δίνεται το μεγάλο στοίχημα για να μην υπάρξει πρόβλημα σαν και αυτά που απασχολούν την υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κίνδυνο ασφάλειας στη χώρα μας πλην όμως όπως λέει η λαϊκή ρήση «κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε».
Πρόσφατα είχαμε το δυσάρεστο γεγονός του άδικου θανάτου ενός 22χρονου Αμερικανού τουρίστα στο Λαγανά. Η υπόθεση ερευνάται από τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες συνέλαβαν άμεσα τους δράστες και εξετάζουν όλες τις προεκτάσεις.
Πως βλέπετε το ενδεχόμενο προσλήψεων Ρομά στην Αστυνομία;
Στην Θεσσαλονίκη, ένας νεαρός Ρομά από την περιοχή του Δενδροποτάμου, θέλησε να εκφράσει την επιθυμία του να συνεργαστεί με την αστυνομία, να μάθει πως δουλεύουν οι αστυνομικοί και να γίνει και αυτός. Για την ώρα αυτός και κάποιοι φίλοι του έχουν δώσει πανελλήνιες εξετάσεις, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά και μακάρι να πετύχουν. Εμείς θα επιδιώξουμε να εντάξουμε στο αστυνομικό σώμα και έναν αριθμό Ρομά είναι κάτι που πιστεύω πως πρέπει να γίνει. Σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει ακολουθηθεί αυτό το παράδειγμα με πολύ καλά αποτελέσματα και πιστεύω πως και εδώ θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα νομικά εμπόδια και να τους εντάξουμε στο Σώμα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top