0


Πριν τέσσερις  μήνες με δύο άρθρα μου  που δημοσιεύτηκαν  σε αρκετά αστυνομικά site επισήμανα  ότι για να δικαιούται ένας αστυνομικός η στρατιωτικός πλήρη εθνική σύνταξη σε ποσοστό 100% -δηλαδή 384 ευρώ-  πρέπει ο  ασφαλισμένος να έχει  40 έτη διαμονής στην Ελλάδα μεταξύ του 15ου έτους της ηλικίας και του έτους υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης.
Από τη διάταξη αυτή πλήττονται κυρίως όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί η πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν σε ηλικία κάτω των 55 ετών, δηλαδή χιλιάδες απόστρατοι (στρατιωτικοί και Σώματα Ασφαλείας), οι οποίοι έχουν αποχωρήσει υπό καθεστώς 35ετίας, διότι κατά την αποχώρησή τους δεν είχαν οι περισσότεροι συμπληρώσει τα 55 έτη ηλικίας 
Το ποσό της εθνικής σύνταξης μειώνεται κατά 1/40 για κάθε χρόνο που υπολείπεται των 40 ετών παραμονής στην Ελλάδα από το 15ο έτος της ηλικίας τους έως τον χρόνο συνταξιοδότησής τους, ουσιαστικά δηλαδή μειώνεται κατά 1/40 για κάθε χρόνο που υπολείπεται των 55 ετών.

 Ελπίζω έστω και την τελευταία στιγμή να υπάρξει μια διευκρινιστική εγκύκλιος που να μας εξαιρεί από αυτή την διάταξη διαφορετικά θα είναι καταστροφικό ειδικά για αυτούς που αποχωρούν η έχουν ήδη αποχωρήσει από την ενεργό υπηρεσία πριν από τα 55.

 Στο παρακάτω βίντεο που δημοσιεύτηκε την 22/4/2017. ο Δικηγόρος, Γιάννης Μαυρωνάς Υπ. Διδάκτωρ Νομικής Αθηνών με ειδίκευση σε ζητήματα Συνταξιοδοτικού Δικαίου στο 18 λεπτό τονίζει και αυτός ότι η προϋπόθεση 40 χρόνων διαμονής στην Ελλάδα για την λήψη ακέραιας εθνικής σύνταξης, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους ένστολους ( στρατιωτικούς, σώματα ασφαλείας), που συνταξιοδοτούνται σε μικρές ηλικίες και σε όσους βγαίνουν στην σύνταξη πριν από τα 55.
To πρώτο άρθρο μου δημοσιεύτηκε την 19/3/2017 με τίτλο Μειώσεις στην Εθνική σύνταξη σε όσους αποχωρούν από τα Σ.Α. και τις Ε.Δ. πριν από τα 55    ενώ το δεύτερο  δημοσιεύτηκε την 20/3/2017 με τίτλο Διευκρινήσεις για τις μειώσεις στην Εθνική σύνταξη για όσους αποχωρούν από τα Σ.Α. και τις Ε.Δ. πριν από τα 55.
Δημήτριος Καραγιαννόπουλος 

Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ 


Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top