0
Την υπόσχεση ότι μετά την καταγραφή των συμβασιούχων του Δημοσίου, θα εξετάσει και την περίπτωση των 1.300 δασοπυροσβεστών οι οποίοι στην πλειοψηφία τους εργάζονται εδώ και 10 χρόνια με πεντάμηνες συμβάσεις, εδωσε κατά τη σημερινή συνάντησή μαζί τους ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Ο κ. Σκουρλέτης που δέχθηκε τους εκπροσώπους των  δασοπυροσβεστών μετά από σημερινή κινητοποίηση τους, οι οποίοι και τους περιέγραψαν το πλαίσιο βάσει του οποίου απασχολούνται τα τελευταία χρόνια και ζήτησαν  να παραταθεί η ισχύς του, ενώ μετέφεραν το αίτημά τους για 12μηνη εργασία.
Ο υπουργός Εσωτερικών  ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τις προθέσεις της κυβέρνησης να αποκαταστήσει την πραγματική εργασιακή σχέση συμβασιούχων στο Δημόσιο και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων και σε συνάρτηση με το αν καλύπτουν πλήρεις και διαρκείς ανάγκες.
Η  καταγραφή των πολλών και διαφορετικού τύπου συμβάσεων έχει ήδη ξεκινήσει, ως πρώτο βήμα. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας θα αναζητηθεί λύση που θα σέβεται το Σύνταγμα και το Κοινοτικό Δίκαιο, ενώ θα επιδιωχθεί διάλογος με τις πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση, τόνισε ο υπουργός.



http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/desmefsi-skourleti-gia-tous-simvasiouxous-dasopirosvestes/

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top