0

ΥΜε το Διευθυντή του γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Νικόλαο Μάρκου, συναντήθηκε στις 11-5-2017 ο Πρόεδρος και  ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Π.Σ. (Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ.), κατόπιν πρόσκλησης του ιδίου, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα αφορώντα το υπό επεξεργασία μισθολόγιο του πυροσβεστικού προσωπικού. Αν και ως «εξορθολογισμός» του ειδικού μισθολογίου των χειμαζόμενων, για όγδοη συνεχή χρονιά, πυροσβεστών νοείται μόνο η άμεση και πλήρης αποκατάσταση των αντισυνταγματικών περικοπών του 2012 σε συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΣτΕ, σύμφωνα και με τις διατυπωθείσες προ 2015 θέσεις της νυν συγκυβέρνησης, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο κ. Μάρκου μας ενημέρωσε περί τις σχεδιαζόμενες μειώσεις που αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα 400€ μηνιαίως φτάνοντας στο σημείο της χωρίς ίχνος υπερβολής δωρεάν παροχής υπηρεσιών με περικοπές σε πέραν του πενθημέρου και νυχτερινή απασχόληση, μισθολογικές προαγωγές κλπ!!!
Οι ανωτέρω σοκαριστικές ανακοινώσεις σε συνδυασμό με τα ήδη περικοφθέντα εισοδήματα που προσεγγίζουν τους τέσσερις μηνιαίους μισθούς συγκριτικά με το 2010 και τις νέες έμμεσες περικοπές μέσω της μείωσης του αφορολογήτου ορίου, της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, της φορολογίας εισοδήματος και του κόστους ζωής συνολικά, συρρικνώνει ακόμα περισσότερο το συρρικνωμένο εισόδημα των πυροσβεστών μη καταλείποντας κανένα περαιτέρω περιθώριο στον αγώνα επιβίωσης που διάγουν.
Και όλα αυτά εν μέσω μάλιστα της αντιπυρικής περιόδου που μόλις ξεκίνησε με ελλείψεις σε στοιχειώδη επίγεια και εναέρια μέσα πυροπροστασίας της χώρας και με το σύνολο του προσωπικού σε ένα νέο ιδιότυπο καθεστώς αναγκαστικής κινητικότητας, γεγονότα τα οποία ενημερώσαμε τον κ. Μάρκου ότι θα προκαλέσει απροσδιόριστες αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Κατόπιν τούτων, αναμένουμε τα αντανακλαστικά της Ηγεσίας ώστε «στο και 1΄» να δοθεί και στις Οικονομικές Υπηρεσίες του Σώματος (όπως συμβαίνει με τις αντίστοιχες της ΕΛ.ΑΣ) το προωθούμενο προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα μισθολόγιο προκειμένου να αξιολογηθεί, προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες δομές του Π.Σ. και να διορθωθεί στο μέτρο του δυνατού, πριν μας οδηγήσουν όλους στο δρόμο της ξενιτιάς.
http://epayps.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html?m=1

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top