Επιχείρηση δύο ωρών για την διάσωση της «Κάρα» - Η συγκλονιστική ιστορία της σκυλίτσας του Πατρινού επιχειρηματία Παναγιώτη Ξένου



Η αντίδραση της «Κάρα», του συμπαθέστατου Σέττερ που διασώθηκε το πρωί της Κυριακής από τους άντρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρχαίας Ολυμπίας, όταν βρέθηκε και πάλι στην αγκαλιά του αφεντικού της, ήταν συγκλονιστική.

Τα παιχνίδια και τα γαβγίσματα χαράς, ήταν η δική της έκφραση ευγνωμοσύνης προς τους πυροσβέστες, που δέχθηκαν τις θερμές ευχαριστίες του ιδιοκτήτη, ο οποίος δεν πίστευε ότι το αγαπημένο του κυνηγόσκυλο θα τα καταφέρει.

Ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Ξένος από την Πάτρα, επισκέπτεται την περιοχή της Φολόης για κυνήγι από το 1988. Την γνωρίζει σπιθαμή προς σπιθαμή, και δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έμπλεκε σε τέτοια περιπέτεια. Χρειάστηκε όμως μόνο μια κακή στιγμή για να γίνει το ατύχημα. Το πρωί της Κυριακής, κι ενώ βρισκόταν μέσα στο δρυοδάσος της Φολόης - κοντά στο Κούμανι - η Κάρα γλίστρησε και βρέθηκε σε χαράδρα 30 περίπου μέτρων καθώς έψαχνε σε απόκρημνο σημείο για θήραμα.

Το δύσβατο του σημείου, το μαλακό από τη βροχή έδαφος που υποχωρούσε σε κάθε…πάτημα, και τα πολλά φύλλα από τις δρύες που έκαναν το σημείο ολισθηρό, δεν επέτρεψαν στην τραυματισμένη σκυλίτσα να ανέβει. Έτσι, το αφεντικό της επικοινώνησε με το 199 και λίγη ώρα αργότερα βρέθηκαν στο σημείο οι Αρχιπυροσβέστες Αντώνης Μουζής, Χρήστος Χρυσανθακόπουλος και ο πυροσβέστης Χρήστος Μαρουσόπουλος από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αρχαίας Ολυμπίας.

Επιχείρηση δυο ωρών…

Η προσέγγιση στο σημείο που κατέληξε η συμπαθέστατη σκυλίτσα, ήταν τόσο δύσκολη, που αποφασίστηκε πως θα έπρεπε να κατέβουν με σχοινιά. Έτσι και έγινε. Η Κάρα, τραυματισμένη στο πόδι και τρομαγμένη από την περιπέτειά της, περίμενε υπομονετικά μέσα στα παγωμένα νερά που ήταν συσσωρευμένα στο σημείο. Ήταν όμως ιδιαίτερα συνεργάσιμη με τους πυροσβέστες και γι’ αυτό κατάφεραν να την δέσουν με τους ιμάντες και να την ανεβάσουν από τη χαράδρα. Οι χαρές και τα παιχνίδια που έκανε, όταν βρέθηκε στην αγκαλιά του αφεντικού της, συγκίνησαν ακόμα και τους ίδιους, αν και οι διασώσεις ζώων που βρίσκονται σε κίνδυνο είναι γι’ αυτούς συχνό φαινόμενο. Άλλωστε έχουν αποδείξει εμπράκτως τα φιλόζωα αισθήματά τους, όταν πρόσφατα «υιοθέτησαν» ένα σκυλάκι που έδωσαν μέσα από αρδευτικό κανάλι, την «Φλόγα», η οποία δεν είχε αφεντικό.

«Η αντίδρασή της Κάρα ήταν συγκλονιστική όταν είδε και πάλι το αφεντικό της. Ήταν περισσότερο εκφραστική, απ’ ότι θα ήταν ένας άνθρωπος…», λέει ο κ.Μουζής που κατάφερε να προσεγγίσει το τρεμάμενο ζώο και να το παραδώσει, μαζί με τους συνεργάτες του, σώο στο αφεντικό του.

Και φωτιά…

Αμέσως μετά τη διάσωση, οι πυροσβέστες του Π.Κ Αρχαίας Ολυμπίας, κλήθηκαν να επέμβουν και σε πυρκαγιά σε άλλη περιοχή της Φολόης, κι έτσι συνεχίστηκε η «καθημερινότητά» τους. Η άμεση παρέμβασή τους – αφού βρίσκονταν ήδη στην περιοχή – είχε σαν αποτέλεσμα την άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς.

http://www.tempo24.gr/
 
Top