Σε «απόγνωση» βρίσκονται οι δικηγόροι της Ρόδου, με την συνεχιζόμενη αποχή από τα καθήκοντά τους, καθώς η κατάσταση προκαλεί έντονο προβληματισμό τόσο για το νέο ασφαλιστικό που ψηφίστηκε πρόσφατα, όσο και για την γενικότερη διαμορφωθείσα κατάσταση.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κώστας Σαρρής, στον δικηγορικό κλάδο κυριαρχεί προβληματισμός: «Ο κλάδος μας βρίσκεται σε απόγνωση. Όταν συνεχίζεται για 6ο μήνα η αποχή από τα δικηγορικά μας καθήκοντα, καταλαβαίνετε σε ποια δεινή θέση έχουν περιέλθει οι δικηγόροι και στην Ρόδο. Κάποιοι συνάδελφοι, που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης, είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν από το σώμα. Αντί να καταβάλλουν εισφορές, θα βγουν σε σύνταξη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χειροτερεύει η κατάσταση από πλευράς φοροασφαλιστικής και φοροδοτικής ικανότητας».
Να σημειωθεί ότι η απόφαση για συνέχιση της αποχής των δικηγόρων μέχρι τις 31 Ιουνίου, ελήφθη ομόφωνα στην γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, ενώ σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας στην Αθήνα.
«Πιστεύω ότι όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι θα ψηφίσουν την συνέχιση της αποχής. Οι συνάδελφοι προβληματίζονται περισσότερο λόγω της κατάστασης η οποία θα δημιουργηθεί μετά την ψήφιση των νέων μέτρων και του ασφαλιστικού – φορολογικού νόμου. Από τις αρχές του 2016 οι δικηγόροι πανελλήνια βρίσκονται σε αποχή από τα καθήκοντά τους, τόσο για δικαστικές όσο και για εξωδικαστικές ενέργειες, με αποτέλεσμα να μην γίνονται οι δίκες και συνακόλουθα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες οι οποίοι τυγχάνει να έχουν εμπλοκή με τα Δικαστήρια. Εμείς ζητούμε την υπομονή και την κατανόησή τους διότι ο στόχος μας δεν είναι οι πολίτες, αλλά να πεισθούν οι κυβερνώντες ότι αυτή είναι λάθος πολιτική. Το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο σε εποχή οικονομικής κρίσεως επιφέρει την εξουθένωση των δικηγόρων αδιακρίτως ηλικίας και χρόνου ασφάλισης, αφού τα προβλεπόμενα ασφάλιστρα επέχουν θέση φορολογίας εισοδήματος και όχι καταβολής ασφαλίστρων, τα οποία από τη φύση τους είναι ανταποδοτικά. Η αλόγιστη αυτή αναζήτηση εσόδων χωρίς καμία προς τούτο αναλογιστική μελέτη για την βιωσιμότητα του εγχειρήματος, θα οδηγήσει μεγάλο αριθμό δικηγόρων ή να παραιτηθούν, ή να συνταξιοδοτηθούν με αποτέλεσμα αντί να αυξηθούν οι εισφορές να μειωθούν κατά πολύ με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Το εισόδημα το οποίο απομένει μετά τις φορολογικές επιβαρύνσεις είναι τόσο ισχνό που δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα έξοδα του γραφείου, αν δεν έχει κανείς  και οικογένεια τότε θα πρέπει να αναζητήσει άλλο επάγγελμα ή άλλες διεξόδους», λέει ο κ. Σαρρής.
Να σημειωθεί ότι στα ποινικά δικαστήρια παρουσιάζεται όλους αυτούς τους μήνες το φαινόμενο ο κύριος όγκος των υποθέσεων να είναι οι οφειλές στο Δημόσιο και στους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κλπ).
ΑΙΤΗΜΑ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου απεστάλη προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, η ακόλουθη επιστολή:
Κε Πρόεδρε,
Τo Τμήμα Απασχόλησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου σε μια προσπάθεια να προστατέψει εκείνους τους επαγγελματίες  που αγωνίζονται να κρατήσουν ψηλά την ποιότητα των  υπηρεσιών που οφείλουν να  παρέχουν σε κάθε επισκέπτη των νησιών μας ζητά την συνδρομή σας, σε νομικό επίπεδο, έτσι ώστε να  αυστηροποιηθουν οι κυρώσεις   σε βάρος εκείνων που με «αθέμιτα» μέσα, (άγρα πελατών) πλήττουν  με την «συμπεριφορά» τους, την συνολική μας προσπάθεια για περαιτέρω αναβάθμιση του τόσο ευαίσθητου Τουριστικού μας προϊόντος.
Με εκτίμηση,
Ο εντεταλμένος
Περιφερειακός Σύμβουλος
Κουνάκης Παναγιώτης



 Πηγή: dimokratiki.gr
 
Top