0




Παραιτείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος -Ο Τσίπρας αναζητεί νέο ΥΠΟΙΚ - ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΜΕ


Φουντώνουν οι φήμες πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών και πλέον ο Αλέξης Τσίπρας αναζητεί τον αντικαταστάτη του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ γερμανικών Μέσων, της εφημερίδας Bild και του πρακτορείου Ntv, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν δείχνει διατεθειμένος -σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό- να υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον υπουργό Οικονομικών είναι η επιμονή των δανειστών να ξεπεράσει η κυβέρνηση την κόκκινη γραμμή του αφορολόγητου και από τα 9.090 ευρώ να πέσει στα 8.181 ευρώ. Μάλιστα ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ και επικεφαλής των «53» είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί ακόμα και εν μέσω της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου.

Το Ntv αναρωτιέται αν θα αποχωρήσει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει ίσως σύντομα να ψάχνει για έναν νέο υπουργό Οικονομικών», αναφέρει. Και προσθέτει: «Ο Ευκλείδης Tσακαλώτος θέλει να παραιτηθεί».

Η Βild σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για οξεία πολιτική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι την ώρα που η χώρα ξεμένει από χρήματα, μέλη της ελληνικής κυβέρνησης απειλούν με παραίτηση. Μάλιστα υποστηρίζει ότι ο διάδοχος του Γιάνη Βαρουφάκη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απειλεί με παραίτηση: «Tην ώρα που η χώρα ξεμένει από χρήματα, η πολιτική κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται. Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας απειλεί με παραίτηση».


Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top