«Δεν είμαστε έτοιμοι για την αντιπυρική περίοδο του 2014», απεκάλυψε σήμερα στην εκπομπή της Κωνσταντίνας Παλαιολόγου «Καφέ και εφημερίδα» στον FLASH 98.7 ο πρόεδρος των πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Βασίλης Φερτάκης, τονίζοντας ότι και φέτος η μάχη με την πύρινη λαίλαπα, θα δοθεί χάρη στον φιλότιμο, στην υπερπροσπάθεια και στις ατελείωτες ώρες των πυροσβεστών.
«Δεν υπάρχουν μέτρα πρόληψης, δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες, δεν υπάρχει το απαραίτητο ανθρώπινο και τεχνικό προσωπικό, μιας και ακόμα περιμένουμε να προμηθευτούμε στολές και υποδήματα, από τους διαγωνισμούς που δεν έχουν ολοκληρωθεί από το 2007 μέχρι σήμερα», τόνισε ο κ. Φερτάκης.
Για να συμπληρώσει: «Το πάθημα των καταστροφικών πυρκαγιών της Ηλείας, δεν έγινε μάθημα για την πολιτεία, που προγραμματίζει συνεδριάσεις συντονιστικών οργάνων, όπως σήμερα στην Πάτρα, για σχεδιασμό επί χάρτου, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Έχουμε την ευθύνη της κατάσβεσης, σε σημεία που δεν έχουμε καν πρόσβαση γιατί η αυτοδιοίκηση δεν έχει προχωρήσει στον καθαρισμό και στην δημιουργία αντιπυρικών ζωνών. Θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε το φετινό καλοκαίρι, με τους αρμοδίους να έχουν την πλήρη ευθύνη για ό,τι συμβεί»

http://www.thebest.gr/
 
Top