Σε μάστιγα για το Δημόσιο έχουν μετατραπεί τα πλαστά δικαιολογητικά που έχουν προσκομίσει κάποιοι προκειμένου να προσληφθούν ή από συμβασιούχοι να γίνουν εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Το τελευταίο κρούσμα μαζικής κατάθεσης πλαστών δικαιολογητικών, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», εντοπίστηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα, στο οποίο κάποιοι προσκόμισαν μέχρι και πλαστά διπλώματα οδήγησης για να προσληφθούν.
Επίσης, άλλοι δήλωναν μεν -και με υπεύθυνη δήλωση μάλιστα- ότι είχαν απολυτήριο Στρατού ικανότητας Ι1, ωστόσο τελικά αποδείχθηκε ότι μόνο ικανοί δεν είχαν κριθεί κατά την διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας.
Προσλήψεις 
 Τα κρούσματα των πλαστών δικαιολογητικών διαπιστώθηκαν από την ίδια την Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκανε στους φακέλους 4.000 δασοπυροσβεστών που προσέλαβε μετά από διαγωνισμό.
Συνολικά κρίθηκαν ακατάλληλα με βάση τα δικαιολογητικά του 243 άτομα, εκ των οποίων οι 65 δεν είχαν απολυτήριο Στρατού ικανότητας Ι1 , ενώ 131 άτομα δεν είχαν λευκό ποινικό μητρώο, 41 κατέθεσαν πλαστά πτυχία, 3 πλαστά διπλώματα οδήγησης και άλλοι 3 είχαν δεύτερη δουλειά στο Δημόσιο.
Όλοι παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς είχαν ξεκινήσει ήδη να εργάζονται και στη συνέχεια απολύθηκαν.

http://www.newsvolos.com/
 
Top