0

Σειρήνες Πυροσβεστικής και καπνοί στα ¨ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑΤΑ Α.Ε.¨-Δείτε τι συνέβη (φωτο - βίντεο) 




Στα πλαίσια της τριήμερης άσκησης εκπαίδευσης προσωπικού πυροσβεστών που επιμελήθηκε και διοργάνωσε ο Δκτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας Αντιπύραρχος ΑμανατίδηςΙωάννης και κατά την τρίτη συνεχή ημέρα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 το πρωί, Άσκηση Επέμβασης Κατάσβεσης Πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ¨ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑΤΑ Α.Ε.¨ πουβρίσκεται στη Βιομηχανική Ζώνη της Δημοτικής Ενότητας Πλατέος του Δήμου Αλεξάνδρειας. Σενάριο πυρκαγιάς:

Eκδήλωση πυρκαγιάς σε σωρό πλαστικών σακιδίων, η οποία προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα ηλεκτρικών καλωδίων που βρίσκονταν πλησίον του ανωτέρω σωρού.Η φωτιά παίρνει γρήγορα διαστάσεις με αποτέλεσμα να υφίσταται κίνδυνος επέκτασης της στο υπόλοιπο κτίριο της επιχείρησης και εγκυμονεί κινδύνους λόγω ύπαρξης και χρήσης υγραερίου στονκαυστήρα του ξηραντηρίου που υπάρχει πλησίον της εστίας φωτιάς. Ορατός είναι ο κίνδυνος να υπάρξει ανάφλεξη και έκρηξη του υγραερίου. Σκοπός της άσκησης να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες αγαστής συνεργασίας μεταξύ Πυροσβεστικού Προσωπικού της Π.Υ. Αλεξάνδρειας και των ατόμων της ομάδας Πυρασφάλειας τηςσυγκεκριμένης επιχ/σης.

Να μπορούν οι υπεύθυνοι του εργοστασίου (τεχνικός Ασφαλείας, Υπεύθυνος Πυρασφάλειας κ.λ.π.) να μπορούν να διαχειριστούν καταλλήλως και με ασφάλεια, το προσωπικό, τα μέσαΠυροπροστασίας καθώς και τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, χωρίς να δημιουργηθούν συνθήκες πανικού που αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς και πιθανώς σεαπώλεια ζωών. Να γνωρίσουν οι πυροσβέστες όλους τους επικίνδυνους χώρους του εργοστασίου ¨ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑΤΑ Α.Ε.¨ για να μπορούν να  επέμβουν άμεσα και έγκαιρα σε ενδεχόμενο συμβάν πυρκαγιάς ήδιαρροής κάποιας επικίνδυνης ουσίας. 

Για μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των κινδύνων έχει ιδιαίτερη σημασία η τήρηση του συνόλου των κανονισμών που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων,την πυροπροστασία,την προστασία του περιβάλλοντος, τη μεταφορά επικίνδυνων φορτίων κ.τ.λ. με βασικό κριτήριο την πρόληψη των βιομηχανικών συμβάντων. Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση από όλους τους αρμοδίους φορείς (Δήμος, ΕΛΑΣ, Αρμόδια Υπουργεία, κ.λ.π.) σε θέματα καταστροφών, φυσικών και τεχνολογικών, διότι τέτοιου είδουςσυμβάντα έχουν τραγικές συνέπειες και επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον όσο και στην ανθρώπινη κοινότητα (σε οικονομικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο)



















































Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top