0
Αριθμ. Πρωτ. 175                                                                                             Προς: Α'βάθμιες Ενώσεις - μέλη μας





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι ,


Την 13/08/2015, αργά το απόγευμα, με την κατάθεση από την κυβέρνηση των προαπαιτούμενων από τους θεσμούς για τη δανειακή σύμβαση, κατατέθηκε, ξαφνικά και χωρίς καμία ενημέρωση, τροπολογία η οποία περιελάμβανε διατάξεις «σφαγιασμού» των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, με αθροιστική πρόβλεψη 58 ετών ορίου ηλικίας και 40 ετών ασφάλισης ενώ καταστρατηγούσε και τα ήδη θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ενστόλων.

Αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας από την πρώτη στιγμή της κατάθεσης της τροπολογίας κινήθηκε άμεσα , με συνεχόμενες παρεμβάσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, και ένωσε τις δυνάμεις του με τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών των υπολοίπων Σωμάτων Ασφαλείας στην προσπάθεια να αποσυρθεί αυτή η απαράδεκτη τροπολογία. Κατόπιν επαφών και πιέσεων που ασκήθηκαν σε Προέδρους και βουλευτές των κομμάτων, τελικά η τροπολογία αργά τα ξημερώματα της Παρασκευής αποσύρθηκε από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, παρά τη σκληρή επιμονή της για το αντίθετο, και τελικά έγινε δυνατή η διατήρηση των ισχυόντων του Νόμου 3865/2010 διατάξεων, ήτοι τα 60 έτη ορίου ηλικίας ή τα 40 έτη ασφάλισης και χωρίς να θίγονται τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Η άμεση παρέμβαση και οι συντονισμένες ενέργειες που επέδειξε το συνδικαλιστικό μας κίνημα, στο σύνολό του, απέδειξαν ότι κανείς δεν μπορεί εύκολα να παίξει με τις τύχες των ενστόλων και ειδικά πίσω από την πλάτη τους. Συντεταγμένα, με σαφή επιχειρήματα και με ενωμένες τις δυνάμεις μας μπορούμε να βάλουμε τέλος σε τέτοιου είδους πρακτικές.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας είναι σε συνεχής επαγρύπνηση και εγρήγορση για τη διασφάλιση των κατοχυρωμένων ασφαλιστικών, εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων μας και καλούμε όλους σας να είστε σε αγωνιστική ετοιμότητα για την απόκρουση αυτών των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών που προωθούνται.

Ο ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ........





Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Ο   ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                              ΦΕΡΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top