0

Στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει όλο το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το κύμα προσφύγων που καταφθάνουν στα νησιά μας, αναφέρθηκε, χθες, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, συντασσόμενος με το Δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση, ότι το Κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Καταρχήν, αναφερόμενος στις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα, ο Δήμαρχος είπε ότι δεν είναι κάτι καινούργιο και, μάλιστα, αναδείχθηκε πέρυσι ενώ θύμισε και την κόντρα που είχε με τον τότε Υπουργό Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη όταν είχε επισκεφθεί τη Ρόδο.

Αναφέρθηκε, ακόμη, και σε σύσκεψη σε υψηλό επίπεδο στην οποία συμμετείχε  στις Βρυξέλλες και τόνισε ότι δεν πρόκειται για ένα τοπικό πρόβλημα αφού έχει να κάνει με τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Ακόμη, έκανε γνωστό ότι είχε επικοινωνία με τον κ. Κυρίτση και τους άλλους Δημάρχους της Δωδεκανήσου που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα και θα ήταν ένα από τα θέματα που θα απασχολούσε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ που είχε προγραμματιστεί για τις 29 Ιουλίου στη Σύρο αλλά αναβλήθηκε αφού δεν μπορούσαν να έρθουν οι Δήμαρχοι αυτοί.

Ο κ. Χατζηδιάκος είπε, στη συνέχεια, ότι το παρακολουθούν το θέμα ενώ ετοιμάζεται επιστολή της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου προς την αναπληρώτρια Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κα Τασία Χριστοδουλοπούλου. Δεν παρέλειψε πάντως να τονίσει ότι οι επιστολές…δεν λύνουν το θέμα.

Μάλιστα, σχετικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κω είπε ότι δεν προσκλήθηκε αφού αν είχε προσκληθεί θα πήγαινε…κολυμπώντας!
Επίσης, ήταν σαφής λέγοντας ότι, το πρόβλημα αυτό, δεν θα πρέπει να πέσει στις πλάτες του κάθε Δημάρχου αλλά ούτε και στις πλάτες της κάθε Αστυνομικής και Λιμενικής Διεύθυνσης.

Μάλιστα, είπε ότι οι διαστάσεις που πήρε η κατάσταση στην Κω οφείλονται στο βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα ενώ έκανε γνωστό ότι, μετά το Δεκαπενταύγουστο αναμένεται να επισκεφθεί το νησί ο Επίτροπος της Ε.Ε. για τη μετανάστευση, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και θα προσπαθήσει να πάει και ο ίδιος.
Σχετικά με το καράβι που διατίθεται για τους πρόσφυγες και τους παράτυπους μετανάστες, είπε ότι το είχαν προτείνει πριν από ένα χρόνο.

Πάντως, ο Δήμαρχος θέλησε να τονίσει ότι δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι δεν είναι αλληλέγγυοι στον ανθρώπινο πόνο αλλά θα πρέπει να καυτηριάσουμε τις αιτίες που προκαλούν τη μετανάστευση καθώς αυτή είναι η ρίζα του κακού.

Σχετικά με το χειρισμό του θέματος για το νησί της Ρόδου όταν είχε παρουσιαστεί, πολύ μικρότερο βέβαια πρόβλημα, με τους 140 πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Κορακόνερου πρόσφατα, είπε ότι ο Δήμος ξεπέρασε τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητές του ενώ, αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τέτοιο πρόβλημα, υπάρχει σχέδιο.


Πηγή : rodiaki.gr

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top