0
Νεώτερη ενημέρωση: Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δήλωσε ότι «η φωτιά βρίσκεται σε ένταση. Αποφεύχθηκε ο κίνδυνος για τα χωριά Ελληνικό και Καλλιθέα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλουν προσπάθεια να την ελέγξουν πριν νυχτώσει».

Ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι για καθαρά προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε μια μαθητική κατασκήνωση στο Ελληνικό και τα παιδιά έχουν μεταφερθεί στην βίλα Σικελιανού, ενώ πενήντα παιδιά έχουν μείνει μέσα στην κατασκήνωση, βρίσκονται σε ασφαλές σημείο και δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Να σημειώσουμε ότι υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και επιχειρούν να την θέσουν υπό έλεγχο 84 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 33 ατόμων και ρίψεις νερού κάνουν πέντε αεροσκάφη καναντέρ, δύο αεροσκάφη πεζετέλ και δύο ελικόπτερα, ενώ συντονίζει ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Ιωάννης Καρατζάς.



Νεώτερη ενημέρωση: Aνεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά  σε χαράδρα στην Καλλιθέα Ξυλοκάστρου και επεκτείνεται προς το χωριό Ελληνικό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, νωρίτερα εκκενώθηκε προληπτικά από τις αρχές της περιοχής, παιδική κατασκήνωση στο Ελληνικό Ξυλοκάστρου

-Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλλιθέα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 86 πυροσβέστες με 32 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και δυο ελικόπτερα.

Πάντως, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Σε ό,τι αφορά πληροφορίες σε τοπικά ΜΜΕ για εκκένωση παρακείμενης κατασκήνωσης, από την Πυροσβεστική τονίζεται ότι η ίδια δεν έχει δώσει τέτοιου είδους εντολή.

http://www.thebest.gr/

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top