Συνεδρίασε την Πέμπτη 10 Απριλίου, το Δ.Σ. και οι Περιφερειακοί Εκπρόσωποι της ΕΑΠΣ. Στις εργασίες παραβρέθηκαν ο Διοικητής της ΠΕΠΥΔ Αττικής Υποστράτηγος κ..Αναγνωστάκης,ο Διοικητής του ΕΣΚΕ Υποστράτηγος κ.  Δημακογιάννης και οι Αρχιπύραρχοι κ.κ. Γρηγορίου και Καπέλιος. Στα πλαίσια των εργασιών πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γεν.Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ.Π.Γεωργιάδη και τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο κ.Β.Παπαγεωργίου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι εξελίξεις στο Π.Σ. μετά την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου, οι πρόσφατες κρίσεις και προαγωγές των αξιωματικών, οι εξελίξεις στο ΤΕΑΠΑΣΑ, η προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο.

Το διευρυμένο συμβούλιο, καθόρισε τις δράσεις του για το  άμεσο επόμενο διάστημα, πάνω στα παραπάνω.

Εξέφρασε:

το αίτημα προς την πολιτική ηγεσία, για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των κρίσεων και προαγωγών των αξιωματικών του Π.Σ. ώστε να εκσυγχρονιστεί και να καταστεί δικαιότερο.
την ανησυχία  για την κατάσταση  των πυροσβεστικών επικουρικών ταμείων, τα οποία μετά την καταλήστευση των πόρων τους από   το PCI, διαφαίνεται ότι "αναλογιστικά" δεν έχουν βιωσιμότητα χωρίς δραστικές παρεμβάσεις.
την ανησυχία για την εφαρμογή του πρόσφατου νόμου, μια ανάσα προ της αντιπυρικής περιόδου.

την αγωνία για την φετινή αντιπυρική περίοδο, καθόσον όλα τα  περσινά προβλήματα  έχουν επιδεινωθεί και ενέχουν τον κίνδυνο  μεγιστοποίησης υπό το βάρος των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων, της αλλαγής διοίκησης στην αυτοδιοίκηση εν μέσω θέρους, και την ενδεχόμενη κλιματική επιβάρυνση θερμού και ξηρού καλοκαιριού.
http://eapsgr.blogspot.gr/
 
Top