0





Συνάδελφοι και Σύντροφοι της Συνδικαλιστικής Παράταξης της Α.Ε.Π.Π.,

Ως Παπαδόπουλος Γεώργιος του Σωτηρίου αιρετό μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) - Μέλος της Α.Ε.Π.Π..

Σας επισυνάπτω την από 02-10-2019 και με Αρ. Πρωτ. 122/03-10-2019 ένστασή μου (την οποία παρακαλώ να διαβάσετε προσεκτικά, αναλύω όλες τις διατάξεις που πρέπει να τύχουν εφαρμογής και αντικρούω λέξη προς λέξη τα οποιαδήποτε επιχειρήματα τόσο του Προέδρου όσο και του Νομικού Συμβούλου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) κατά της παντελώς άδικης, παράτυπης και παράνομης απομάκρυνσής μου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., της οποίας είμαι αιρετό μέλος σύμφωνα με τις από 19-06-2019 αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας.

Ως επικαλούμενος λόγος απομάκρυνσης μου από το Δ.Σ., αναφέρεται η συμμετοχή μου στις βουλευτικές εκλογές της 07-07-2019 (Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ).

Ωστόσο, πουθενά δεν προβλέπεται, τόσο από το καταστατικό της Ομοσπονδίας όσο και από την νομοθεσία περί Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, ότι η συμμετοχή κάποιου συνδικαλιστή ως υποψήφιος σε βουλευτικές εκλογές, συνιστά λόγο διαγραφής του από αιρετό μέλος σε Διοικητικό Συμβούλιο Συνδικαλιστικής Οργάνωσης.

    Επειδή με την απόφαση αυτή του Προέδρου του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. επλήγη βάναυσα τόσο η προσωπικότητά μου όσο και η συνδικαλιστική μου ιδιότητα.

    Επειδή η απόφαση αυτή της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. (στην ουσία η μονομερής απόφαση του προέδρου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., μιας και δεν τέθηκε το θέμα σε ψηφοφορία).

     Συνιστά ευθεία παραβίαση των συνταγματικών διατάξεων περί συνδικαλιστικής ελευθερίας, δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 23 του Συντάγματος «Το Κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ` αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους, μέσα στα όρια του νόμου», καθώς και του άρθρου 5 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο «Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητα του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη».

   Κατόπιν των ανωτέρω, πρωτοφανούς στα συνδικαλιστικά δεδομένα, θεωρώ ότι είναι χρέος μου να σας ενημερώσω με κάθε λεπτομέρεια.

                                                             Με τιμή,
                                                   Γεώργιος Παπαδόπουλος - Μέλος της Α.Ε.Π.Π.
                                                  Μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                                                   E-mail: gp.swmateio.km@gmail.com
                                                   Τηλ.: 6980293222



Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top