0

Σε αυτόν θα συνεισφέρουν υποχρεωτικά βάσει διατάξεων σε ποσοστό 0,6% επί του βασικού μισθού του Αστυνόμου Β’.

Στο ποσό των 5,83 ευρώ μηνιαίως καθορίζεται η υποχρεωτική εισφορά του Ειδικού Λογαριασμού Αρωγής Προσωπικού της Ελληνικής αστυνομίας, βάσει τροπολογίας που κατατέθηκε.

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός αφορά την παροχή εφάπαξ  οικονομικής ενίσχυσης στους μετόχους τους και συστάθηκε στο Ίδρυμα «Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας». Σε αυτόν θα συνεισφέρουν υποχρεωτικά βάσει διατάξεων σε ποσοστό 0,6% επί του βασικού μισθού του Αστυνόμου Β’.

Ταυτόχρονα, όσον αφορά και τον ειδικό λογαριασμό του Ιδρύματος με την επωνυμία «Λογαριασμός Αρωγής ορφανών τέκνων αστυνομικού, πυροσβεστικού και του μόνιμου και επί συμβάσει αορίστου χρόνου πολιτικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, των συνοριακών φυλάκων και των Ειδικών Φρουρών», είναι αδύνατος ο ακριβής προσδιορισμός της εισφοράς εκ μέρους των δικαιούχων αστυνομικών, καθώς διαμορφώθηκαν τέσσερις κατηγορίες μισθολογικής κατάταξης ανάλογα με τον τρόπο απόκτησης του βαθμού.

Δικαιούχοι οικονομικής ενίσχυσης από τον παραπάνω λογαριασμό είναι τα άγαμα και ανήλικα ορφανά παιδιά αστυνομικού, πυροσβεστικού και του μόνιμου και επί συμβάσει αορίστου χρόνου πολιτικού Προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, των συνοριακών φυλάκων και των ειδικών φρουρών, ανεξάρτητα από την αιτία.

(thetoc.gr)

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top