0

Αρ. Πρωτ: 125                                                                                
Αθήνα, 08/06/2018

                                                                 ΠΡΟΣ:  1. Αν. Υπουργό Προστασίας
                                                                                  του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα
  1.   Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
                  Αντιστράτηγο κ. Σωτήριο Τερζούδη
              
                                                                ΚΟΙΝ:        Πρωτοβάθμιες Ενώσεις – μέλη της
                                                                                  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                                                                                                                                                     


   ΘΕΜΑ: «Απόφαση των Μεταθέσεων έτους 2018: Βήμα οπισθοδρόμησης και  Καταστρατήγηση του Κανονισμού Μεταθέσεων !»


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

    η κοινοποίηση της Απόφασης των μεταθέσεων Πυρονόμων, Αρχ/στων και Πυρ/στών έτους 2018 (6/2018 Πρακτικό) με την προκλητική και εξόφθαλμη καταστρατήγηση του Κανονισμού Μεταθέσεων, κατάφερε εν μέσω αντιπυρικής περιόδου να επιτύχει πραγματικά κάτι το μοναδικό: Να συγκεντρώσει τόσα συναισθήματα οργής και αγανάκτησης από τους συναδέλφους που εδώ και χρόνια αναμένουν την δίκαιη αντιμετώπισή τους όσο ποτέ άλλοτε!
    Είναι μοναδικός πλέον ο τρόπος και το πνεύμα των αποφάσεων του οργάνου στα κελεύσματα και τις απαιτήσεις της φυσικής ηγεσίας του Π.Σ., αποφάσεων που επηρεάζουν και σημαδεύουν την οικογενειακή ζωή εκατοντάδων εργαζόμενων που χρόνια τώρα αδικούνται από τις στρεβλώσεις του υφιστάμενου πλαισίου αλλά και την αναλγησία αυτών που αποφασίζουν και κλείνουν προκλητικά τα μάτια στα αυτονόητα!
   Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων κατά πλειοψηφία (διαφώνησαν τα αιρετά μέλη του αναφορικά με τις γενικές μεταθέσεις), αποφάσισε και βεβαίως ο Αρχηγός του Π.Σ. το προσυπέγραψε, ότι την στιγμή αυτή στο Π.Σ. πρέπει να καλυφθούν μόνο οκτώ (8) κενές θέσεις στην επικράτεια, με αποτέλεσμα, χωρίς αυτό να ληφθεί επ’ ουδενί υπ’ όψη τους, οι συνάδελφοι παιδιά ενός κατώτερου θεού, οι οποίοι χρόνια τώρα αναμένουν νόμιμα και δίκαια  την μετάθεσης τους, κατ’ εφαρμογή των άρθρων 11 και 11Α του Κανονισμού, να βρίσκονται αδικημένοι στην αναμονή, με ότι αυτό σημαίνει για την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή! Για αυτούς δεν υφίσταται ούτε σειρά αρχαιότητας ούτε τόπος συμφερόντων!
     Επιπλέον και αυτό εξοργίζει ακόμα περισσότερο, ανακαλύπτεται για πρώτη φορά το εφεύρημα της προκλητικής κάλυψης των κενών θέσεων πολλών Υπηρεσιών και Κλιμακίων της χώρας, μέσω της αίρεσης της υπαγωγής ογδόντα δύο (82) συναδέλφων, από τα άρθρα 12,13,45 και 22 του Π.Δ. 170/1996, γεγονός που αφενός αφαιρεί χωρίς λόγο τις ειδικές αυτές κατηγορίες καταργώντας στην ουσία τα παραπάνω άρθρα και αφετέρου με τεχνητό τρόπο, πρωτόγνωρο για τα πυροσβεστικά χρονικά, καλύπτει κενά των Υπηρεσιών, απαγορεύοντας πλέον έτσι σε άλλους συναδέλφους που περιμένουν χρόνια ολόκληρα να μετατεθούν  στον τόπο τους!!!
    Πρόκειται επί της ουσίας για ταχυδακτυλουργικές αποφάσεις, ευρηματικών εγκεφάλων, που ισοπεδώνουν την μεγαλύτερη κατάκτηση του Έλληνα πυροσβέστη, τον Κανονισμό Μεταθέσεων και προκλητικά επιτρέπουν την ασυδοσία της Διοίκησης για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση!
     Η Ομοσπονδία μας εκπροσωπείται στο Συμβούλιο Μεταθέσεων μέσω των δύο (2) αιρετών μελών του, ενώ οι αποφάσεις λαμβάνονται κατά πλειοψηφία. Πρωταρχικό καθήκον των δύο μελών μας είναι η απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας και του Κανονισμού. Οι παραπάνω αποφάσεις αμφισβητούν την ουσία των διατάξεων του Κανονισμού, βάλλοντας κατά των εννοιών της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης των Ελλήνων πυροσβεστών.
    Η επιχειρούμενη αυτή ισοπέδωση σημαντικών θεσμικών κατακτήσεων, μας βρίσκει όλους και καθέναν ξεχωριστά απέναντι, προειδοποιώντας για μαζική νομική αντίδραση στις έωλες και εξόφθαλμες παρανομίες της Διοίκησης!
   Οι διάτρητες αυτές αποφάσεις μειώνουν την αξιοπρέπεια μας, επιβάλλουν την αναξιοκρατία και την παρανομία, ευτελίζουν τους θεσμούς και αυτά δεν πρόκειται να τα επιτρέψουμε στο όνομα και μόνο της στρεβλής λογικής κάποιων που θέλουν να τα επιβάλλουν!!
           
                 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                  ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top