0


Οι μικροί πυροσβέστες του ΡΗΓΑ . . . εν δράση


Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 στο χώρο του νέου μας σχολείου οι μικροί μας μαθητές είχαν, αυτό που καμιά φορά λέμε, «εμπειρία ζωής» που μας ακολουθεί όσα χρόνια κι αν περάσουν καθώς χαράσσεται βαθιά στη μνήμη μας. Μας επισκέφτηκαν, λοιπόν, από το Πυροσβεστικό Σώμα της πόλης μας, ο Επιπυραγός Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος και ο Πυροσβέστης Γεώργιος Μικελόπουλος. Μας γνώρισαν, μέσα από μια ιστορία που μας είπαν, τον Καπνούλη, μια αλεπού που έσωσαν την τελευταία στιγμή από μια μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο σπίτι του, το δάσος. Έτσι ο Καπνούλης, έπειτα από την τρομακτική του αυτή εμπειρία, μας έδωσε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα δάση μας από τις πυρκαγιές, για το τι μπορούμε να κάνουμε αν ξεσπάσει μια φωτιά σε ένα δάσος αλλά και για το πώς μπορούμε να προστατέψουμε το σπίτι και τους ίδιους τους εαυτούς μας από μια πιθανή φωτιά που μπορεί να ξεσπάσει.

Έπειτα από όλα αυτά τα χρήσιμα πράγματα που μάθαμε από τους δύο αυτούς έμπειρους πυροσβέστες ήρθε η ώρα να … τα κάνουμε πράξη!!! Το σενάριο, το οποίο παρακολούθησαν ζωντανά οι μικροί μαθητές – θεατές, είχε ως εξής: Ένας άγνωστος άντρας έβαλε φωτιά σε συγκεντρωμένα κλαδιά ελιάς που υπήρχαν στην αυλή του σχολείου μας και στη συνέχεια έγινε ΄΄καπνός΄΄. Εμείς αμέσως, όμως, καλέσαμε το γνωστό αριθμό 199 και πολύ γρήγορα κατέφθασε στο σχολείο μας, με αναμμένες τις σειρήνες, ένα πυροσβεστικό όχημα. Απευθείας οι πυροσβέστες πήραν τις μάνικες (πυροσβεστικούς σωλήνες) και έσβησαν τη φωτιά. Αφού σιγουρευτήκαμε πως η φωτιά είχε σβήσει εντελώς, τότε οι μικροί μας μαθητές, με τη βοήθεια των πυροσβεστών πάντα, έγιναν και οι ίδιοι μικροί πυροσβέστες και δοκίμασαν να ρίξουν και αυτοί νεράκι με τη μάνικα. Αφού πια η φωτιά είχε σβήσει για τα καλά, οι μικροί μας πυροσβέστες εξερεύνησαν το πυροσβεστικό όχημα, δοκίμασαν τα κράνη των πυροσβεστών και φωτογραφήθηκαν μαζί τους. Όσο για τον εμπρηστή, μας πληροφόρησαν αργότερα οι πυροσβέστες ότι τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω όταν ξαναπροσπάθησε να βάλει φωτιά σε άλλο σημείο.

Ευχαριστούμε θερμά τους κυρίους Γεώργιο Κωνσταντακόπουλο και Γεώργιο Μικελόπουλο, καθώς και το Πυροσβεστικό Σώμα της πόλης μας που, εκτός από την αξέχαστη εμπειρία που προσέφεραν στα παιδιά μας με την άσκηση αυτή που έλαβε χώρα στο σχολείο μας, φροντίζει για την ασφάλεια και την προστασία μας όλα αυτά τα χρόνια!

rigas puro2

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top