0


Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Απόφαση για αγορά πυροσβεστικού εξοπλισμού

Mε τον Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας , Αρχιπύραρχος, Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος και τον Επιχειρησιακό Αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας, Επιπυραγό, Θεόδωρο Φιλιππόπουλο, συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Συμφωνία και των τριών ήταν πως η φετινή περίοδος ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τους πυροσβέστες οι οποίοι αντιμετώπισαν τις πυρκαγιές κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και ε ελλιπή εξοπλισμό.


Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι το ένα τρίτο των οχημάτων που υπάρχουν στη Δυτική Ελλάδα, είναι εκτός λειτουργίας, σημειώνοντας πως από τα 130 οχήματα, τα 34 είναι χαλασμένα, ενώ υπήρχε έλλειψη σε σωλήνες κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών. Σε πολλές , επίσης , περιπτώσεις δεν μπορούσαν ούτε τα φθαρμένα ελαστικά των οχημάτων να αντικατασταθούν.

Ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε πως έχει υπογραφεί η απόφαση για αγορά εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Πρόκειται για την προμήθεια συνολικά 29 πυροσβεστικών οχημάτων (28 υδροφόρες και 1 βυτιοφόρο), συνολικού προϋπολογισμού του κόστους πράξης 6.997.000 ευρώ. «Η ανανέωση του εξοπλισμού θα συμβάλει στη βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, φυσικών καταστροφών και εν γένει εκτάκτων καταστάσεων, καθώς και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top