0


Από σκόπελο σε ύφαλο κοκ προσκρούει κάθε φορά η πολυαναμενόμενη συνάντηση των συνδικαλιστών των Σ.Α με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομκών Χρήστο Σταϊκούρα προκεμένου να ενημερωθούν επίσημα και να πάρουν στα χέρια τους το ΠΔ με το οποίο θα υλοποιηθεί η κατά το ήμιση μισθολογική αποκατάσταση τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr σε ανύποπτο ακόμη παρελθόντα αλλά εγγύς χρόνο, σε ανάλογη "διαπραγμάτευση" για τον καθορισμό ημερομηνίας συνάντησης, ο κ. Κικίλιας είχε εκφράσει την
βούληση να παραβρεθεί, επιθυμία την οποία είτε υπακούει, είτε χρησιμοποιί ως άλλοθι ο κ. Σταϊκούρας προκειμένου ν' αναβάλει το ραντεβού που αναμενόταν να γίνει σήμερα, αλλά προφανώς εις μάτην.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέχρι χθες το βράδυ που γράφαμε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, δεν υπήρχε πιθανότητα να μπορέσει ο κ. Κικίλιας να είναι παρών, δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχει εντατική προετοιμασία για το κρίσιμο ταξίδι για τς ΗΠΑ που θα ξεκινήσει την Κυριακή.  
Με αυτά και με τ' άλλα όμως, παρατηρείται αδικαιολόγητη χρονοκαθυστέρηση στη ... "διαβίβαση" του επίμαχου ΠΔ στους συνδικαλιστές, ώστε να το εξετάσουν και να υποβάλουν ενδεχόμενες προτάσεις πριν από τη δημοσίευση του.  
Ιδιαίτερη επίσης βαρύτητα έχει και το θέμα του νέου μισθολογίου για τους ένστολους. Όπως έχει αποκαλύψει το bloko.gr κα στη συνέχεια επιβεβαίβωσε με δηλώσεις στους οικονομκούς συντάκτες ο κ. Σταϊκούρας, το υπουργείο Οικονομικών δεν συζητά τίποτα σχετικό, παρότι οι συνδικαλιστές των ΣΑ και των ΕΔ το επιδιώκουν με βάση εκκίνησης την καθολική εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.

Όπως ξεκαθάρισε προ ημερών ο αναπληρωτής υπουργός, νέο μισθολόγιο μπορεί να γίνει μόνο με πρωτοβουλία  των ηγεσιών των Όπλων ή των Σωμάτων Ασφαλείας ή των αρμόδιων Υπουργείων, αλλά με την προϋπόθση ότι θα επιδιωχθεί να γίνουν «εσωτερικά» αναπροσαρμογές αποδοχών χωρίς καμία απόκλιση από τον προϋπολογισμό. Είπε δε χαρακτηριστικά, «αν δηλαδή θέλουν να μειωθεί λίγο ο μισθός των στρατηγών και να αυξηθεί κατά τι του λοχία, για παράδειγμα», είναι κάτι που μπορεί να τεθεί προς συζήτηση, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι δεν θα απαιτείται επιπλέον δαπάνη του Προϋπολογισμού και με την προϋπόθεση ότι δεν θα επηρεαστούν οι συντάξεις από τις αναπροσαρμογές των βασικών μισθών. 

πηγη bloko.gr

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top