0
         
                     
                                                                                                   Προς
                                                                                      Μέλη  Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ
Θεσσαλονίκη 03-03-2014



                              Ι Δ Ρ Υ Τ Ι Κ Η      Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η

Συνάδελφοι συναδελφισσες μη παραγωγικών σχολών. Με την παρούσα επιστολή διακήρυξη σας ενημερώνουμε για την πρόθεση μας να καταρτίσουμε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θέλουμε να το κατεβάσουμε στις προσεχείς εκλογές του Περιφερειακού Σωματείου μας.
Διότι συνάδελφοι μη παραγωγικών σχολών, οι εξελίξεις είναι δυσμενείς  για τη βαθμολογική εξέλιξη μας, αλλά και για μια σειρά άλλων ζητημάτων που θα αναλύσουμε με την παρούσα.

►Τα αδιέξοδα στα οποία μας έχουν οδηγήσει συνειδητά οι κυβερνητικές συνδικαλιστικές παρατάξεις διαχρονικά, που με την συναίνεση τους σε όλα και την αδράνεια τους τσάκισαν στην κυριολεξία κάθε εργασιακό μας δικαίωμα.

►Το αποκορύφωμα έρχεται με την αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος που δεν αναφέρει  σε ούτε μια παράγραφο, για την βαθμολογική εξέλιξη μας.

Έτσι αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την ΦΩΝΗ των Πυροσβεστών Αρχιπυροσβεστων μη παραγωγικών σχολών.  ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ

● Να μπορέσουμε να εκλέξουμε ομοιόβαθμους μας μέσα στους κόλπους του περιφερειακού μας σωματείου για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την πρόταση μας.
● Να έχουμε ομοιόβαθμους μας μέσα στα κέντρα αποφάσεων που να μπορούν να αρθρώσουν συντεταγμένα την βούληση της πολυψήφιας ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ  ΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ 3.900 ΑΤΟΜΑ.
● Να μπορέσουμε σε περίπτωση που δεν καταφέρουμε με το διάλογο να λύσουμε το θέμα της βαθμολογικής εξέλιξης, να κινηθούμε συντεταγμένα στα Δικαστήρια.
Κάθε αρχιπυροσβεστης φτάνοντας από τα 15 χρόνια υπηρεσίας και μετά  να κάνει αίτηση προς το Αρχηγείο και να ζητά την προαγωγή στον επόμενο βαθμό  του πυρονομου δηλαδή και σε περίπτωση που το  Αρχηγείο αρνηθεί την προαγωγή τότε το λόγο θα παίρνει η δικαιοσύνη μιας και θα στέλνουμε την απόφαση στα αρμόδια Διοικητικά ακυρωτικά δικαστήρια. Η πεπατημένη των δικαστηρίων είναι γνωστή αλλά χρονοβόρα την έχουν χρησιμοποιήσει επιτυχώς πολλοί κλάδοι εκτός από εμάς τους χαμηλόβαθμους. στο Πυροσβεστικό Σώμα. Θα βασιστούμε στο βαρύ καθηκοντολογιο που έχει για όλους εμάς από διπλά καθήκοντα μέχρι κάθε διαταγή-διατεταγμένη Υπηρεσία που εκδίδει ο κάθε προϊστάμενος- Διοικητής και δεν συνάδει με την κειμένη νομοθεσία αλλά και τις υπάρχουσες κανονιστικές διατάξεις. Και φυσικά στην αρχή της αναλογικότητας και  ισότητας.

                                                     ΕΠΙΣΗΣ
Να γίνει κατανοητό προς κάθε κατεύθυνση ότι επιθυμούμε δικαιοσύνη αλλά και απόδοση ευθυνών εκεί που χρειάζεται.

Δεν μπορεί αλλά και είναι αδιανόητο να μη μας χορηγούν ΜΑΠ.
Τελευταία χορηγία υψηλών υποδημάτων 2006.(κίτρινη η άσπρη ρίγα)

Δεν μπορεί αλλά και είναι αδιανόητο σε εποχές που κυνηγούν ακόμα και το τελευταίο ευρώ από το πορτοφόλι μας να γίνεται τέτοιο πάρτι με τα νυχτερινά  Έχει  ζητήσει μέχρι σήμερα κάποιος να γίνει ουσιαστικός έλεγχος για το ποιός εργάζεται  στην πραγματικότητα κατά την διάρκεια της νύχτας?, τι καθήκοντα ασκεί και εάν κρίνεται απαραίτητη  η άσκηση των συγκεκριμένων καθηκόντων, κατά τι νυκτερινές ώρες?   
Eχει    ζητήσει κανένας να πληροφορηθεί για το πόσες ώρες νυχτερινής εργασίας, παρέχουν κατά μέσο όρο οι συνάδελφοι ανά βαθμό   και ανά υπηρεσία? Δεν μπορεί να γίνεται αυτήν η κατασπατάληση πάντα εις βάρος των μαχίμων πυροσβεστών βάρδιας
Ζήτησε ποτέ κάνεις να μοιραστούν αυτά τα νυχτερινά μόνο στις βάρδιες ?έτσι ώστε να επιτύχουμε και αύξηση του πλαφόν? ΟΧΙ συνάδελφοι αλλά  για  εκεί  μας τρέχουν στα Δικαστήρια Δήθεν να πάρουμε την διαφορά.

Δεν μπορεί πάντα να επικαλούνται υπηρεσιακές ανάγκες , όταν κάποιος δικαιούται τα οποία αυτονόητα(να καταλάβουμε τις υπηρεσιακές ανάγκες ίσως για κάποιο διάστημα, αλλά έχει  καταντήσει γραφικό όταν το λένε για χρόνια)

Δεν  πρέπει να επιτρέψουμε εν όψει των μεγάλων αλλαγών που έρχονται στον οργανισμό μας να μείνουμε αμέτοχοι και να μην μπορούμε  συντεταγμένα να συμμετέχουμε. Έρχονται  κατάργηση δόμων 30% δηλαδή κλείσιμο Υπηρεσιών και κλιμακίων, κανονισμός μεταθέσεων,  και αλλα πολλά. Ποιος περιμένετε να σας εκπροσωπήσει?

Οσο για τα κλιμάκια να επισημάνουμε ότι δεν νοιάζεται κανένας, άλλωστε αξίζει μόνο να αναφέρουμε ότι ενώ ακόμα δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία τους, πάλι στο Νομοσχέδιο που είναι στην βουλή δεν αναφέρετε τίποτα για αυτά. Αντί αυτού υπάρχει βέβαια Έτοιμο από καιρό το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των εθελοντικών πυροσβεστικών κλιμακίων και σταθμών. Νόμος  4029-2011.
Με μεγάλη ευθύνη από τους συναδέλφους των κλιμακίων που ποτέ μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν να αποκεντρώσουν το Σωματείο και φυσικά να τύχουν την δίκαιη εκπροσώπηση τους.


Για όλα τα παραπάνω συνάδελφοι  θέλουμε τη βοήθεια σας. Διότι  όλα μόνο με αγώνα γίνονται.



Συνάδελφοι το ψηφοδέλτιο θα πρέπει να  απαρτίζεται  από εσάς τους ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ,αν θέλουμε να το διασφαλίσουμε.


Είναι στο χέρι σας να δυναμώσετε τη  ΦΩΝΗ ΣΑΣ      Ειδάλλως μέσα σε 5 χρόνια και με τον ετήσιο ρυθμό αποστρατείας που υπάρχει είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα γίνουμε η τέταρτη ταχύτητα προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα. Μέχρι βεβαία να αποστρατευτούμε όλοι μας. 1η ταχύτητα αξιωματικοί
                                              2η ταχύτητα παραγωγικής σχολής
                                              3η ταχύτητα οι ερχόμενοι εκ πανελλαδικών
                                                  Πυροσβέστες ανακριτικοί και στα 25 χρόνια
                                                  Πυρονομοι
                                              4η ταχύτητα οι ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
                                                  Καταταγμένοι στο Σώμα έως 2015(μιας και μετά 
                                                  Θα αντικατασταθούμε στο Σώμα σιγά σιγά από την
                                                  3η ταχύτητα.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ προς όλους σας να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή τόσο με την ουσιαστική σας συμμετοχή  στην ΦΩΝΗ. όσο και με την ψήφο σας όταν θα κληθείτε να αποφασίσετε για τα όργανα της Ένωσης μας προκειμένου να ανατραπούν οι συσχετισμοί προς όφελος του αγωνιστικού διεκδικητικού συνδικαλισμού

Τα ιδρυτικά μέλη
Μοσχοπουλος Γιωργος      6936619845
Μανωλακης    Γιωργος       6936619818

Βαλασης  Αθανασιος          6936619820

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top