0

Πόσο αστείο, και μάλιστα φθηνό, μου φαίνεται η προεκλογική καμπάνια  ενόψει εκλογών. Αυτό όμως της κυβέρνησης και των κομμάτων της εξουσίας, έχει ξεπεράσει κάθε όριο.  Το κακό  είναι πως οι πολιτικοί μας συμπαρασύρουν στο δικό τους «ίσιο» δρόμο, κι άλλους νέους στην πολιτική, που τόσα χρόνια ήταν μακριά απ’ τα κοινά, τώρα ξαφνικά απέκτησαν 
λόγο και τα λένε πια έξω από τα δόντια. 
Προτείνουν και λύσεις για θέματα που είχαν βαλτώσει χρόνια ολόκληρα, για την ακρίβεια τέσσερα, και ως δια μαγείας κάποια απ’ αυτά εγκρίνονται από τα συμβούλια με πολύ εύκολο τρόπο, δίχως καυγάδες και αψιμαχίες. Οι συμβάσεις υπογράφονται έτσι απλά, τα κονδύλια βρίσκονται με τον ίδιο απλό τρόπο, και όλα κινούνται και λειτουργούν με Σουηδική ακρίβεια.
Κατά τ’ άλλα οι παροχές τείνουν να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας, και η λεγόμενη κρίση δείχνει να φτάνει στο τέλος της, απ’ ότι άκουσα να λένε σύσσωμοι  στις χθεσινές τους εορταστικές δηλώσεις οι πολιτικοί μας.
Θα ξεκινήσω από  το περιβόητο  βοήθημα που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, κι απ’ ότι διάβασα, ήδη έχει δρομολογηθεί και θα δοθεί στους δικαιούχους.  Δεν έχω καμία ένσταση όσον αφορά στους άστεγους και άλλες κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, αν και μεταξύ μας ,όλοι είμαστε ευπαθείς. 
Γι’ αυτό που είπαν  από το ΥΠΟΙΚ  για τους ένστολους που θα το πάρουν κάπου 1480 άτομα (αν δεν κάνω λάθος τον αριθμό) από το Πυροσβεστικό σώμα, μου φαίνεται πέρα για πέρα άδικο. Το ίδιο συμβαίνει και στο Λιμενικό αλλά και στην Αστυνομία. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα μ’ αυτούς που θα πάρουν το επίδομα.  Αλλά σε μια δίκαιη κοινωνία, οι διαχωρισμοί και οι εξαιρέσεις, σαφώς και δεν πρέπει να υπάρχουν. Θα το θεωρούσα δικαιότατο, και ίσως μ’ έπειθε πως δεν είναι ψηφοθηρικοί οι λόγοι, αν δίνονταν  σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες αυτής της χώρας ή στην τελική αν η κυβέρνηση μείωνε κάποιο από τα πολλά χαράτσια, και  τους φόρους που τόσα χρόνια πληρώνουμε.
Από την άλλη, θα σταθώ σε κάποιο άρθρο που είδε το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στο Πυροσβεστικό σώμα.  Αυτό  που «ανέβασαν» πολλά  sites και blocks  πριν από δυο-τρεις ημέρες, και που αναφέρεται στον τραυματισμό συναδέλφου (πυροσβέστη)  κατά τη διάρκεια άσκησης που έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης. 
Λυπάμαι πολύ που για ακόμα μια φορά  το ρητό «κατόπιν εορτής» βρήκε ισχύ και σ’ αυτήν την περίπτωση, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα στη χώρα μας.  Έπρεπε να γίνει το κακό με τη βλάβη της υγείας του Χρήστου και μάλιστα σε ποσοστό 80ο/ο,  για να κινηθούν κάποιοι, και ο δικός μας ο μηχανισμός, αλλά για πολλοστή φορά αποδείχθηκε περίτρανα ότι όλα μα όλα  στην Ελλάδα είναι  πρόχειρα. Πολύ πρόχειρα φτιαγμένα.

Το άρθρο του πυροσβέστη Κώστα Βελούτσου

Π.Υ. Μυτιλήνης
πηγη bloko.gr

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top