0

Σκεφθείτε να γίνει και "σφαγή" και να παραμείνουν οι υπόδικοι...  Πλάκα θα έχει...Για τουλάχιστον στο ΠΣ τα έχουμε δει όλα...  Τα έχουμε; Γιατί έρχονται και άλλα...
Η μεγάλη... σφαγή αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος προσδιορίζεται χρονικά τον Μάρτιο του 2014, μετά την κατάθεση του νέου οργανογράμματος των δύο σωμάτων, και κυρίως της ΕΛ.ΑΣ. Έως τότε η... αστυνομία θα βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, με τον ίδιο αρχηγό και μικρές αλλαγές στις θέσεις των αξιωματικών που παραιτήθηκαν.

«Κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, σοβαρές, πρέπει να γίνουν τον Μάρτιο, μετά το νέο οργανόγραμμα. Δεν έχει έννοια να κρίνεις αξιωματικούς χωρίς ένα νέο οργανόγραμμα» έλεγαν χαρακτηριστικά κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Η συρρίκνωση, που προβλέπεται στο νέο οργανόγραμμα, σε συνδυασμό με το πόρισμα και τα στοιχεία των ερευνών των στελεχών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για την εμπλοκή ένστολων στην Χρυσή Αυγή, αναμένεται να προκαλέσει μεγάλο «ξεκαθάρισμα» στην επετηρίδα αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Το «μαχαίρι» θα αφορά κυρίως αξιωματικούς που βρίσκονται στους βαθμούς του ταξίαρχου και αστυνομικού διευθυντή. 


Αναδιάρθρωση

Η ΕΛ.ΑΣ θα έχει τρεις πυλώνες. Τάξη, Ασφάλεια, Μετανάστευση. Δεν θα είναι κατ’ ανάγκην αντιστράτηγος προϊστάμενος, αυτών των κλάδων και θα μπορούσε να είναι υποστράτηγος. Το προσεχές χρονικό διάστημα θα έρθει όλο το νομοσχέδιο που θα αφορά το Υπουργείο, την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Υπουργείο, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. «Πρέπει να φτιαχτεί υπουργείο, ένα μικρό υπουργείο 50-60 ατόμων, να φύγει από το Αρχηγείο. Αυτή τη στιγμή ποιο είναι το υπουργείο είναι το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, δεν είναι σωστό αυτό το πράγμα» αναφέρουν ανώτατα στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Αυτό το «μικρό» υπουργείο, αναμένεται να πάρει την Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων, η οποία ήταν υποχρέωσή μας να δημιουργηθεί, τη Διεύθυνση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η οποία κινήθηκε με γρήγορους ρυθμούς τον τελευταίο καιρό, προκειμένου να απορροφηθούν τα χρήματα. «Είναι ανάγκη να σταματήσει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης να νομίζει ότι είναι ο ‘επικεφαλής’ αστυνομικός’ της χώρας» δηλώνουν χαρακτηριστικά τα ίδια στελέχη. «Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό δημιούργημα , πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα το δει θετικά και τα κόμματα θα το δουν θετικά. Έχει μέσα την εμπειρία οποιασδήποτε σοβαρής χώρας που μπορεί κανείς να φανταστεί, και το προσαρμόσαμε στα ελληνικά δεδομένα και βεβαίως η διαδικασία στο Κοινοβούλιο δεν είναι το φέραμε, αυτό είναι ψηφίστε το. Είναι μια διαδικασία συζήτησης γιατί ακριβώς επειδή το θέμα είναι ευαίσθητο είναι καλό η κοινωνία να πειστεί ότι είναι κάτι απολύτως εκσυγχρονιστικό. Μειώνει τις δομές δραματικά» υποστηρίζουν κύκλοι του αρμόδιου υπουργείου.

Έχει «ουρές»

Σε αυτό το νομοθέτημα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, κύριο ρόλο έχει η Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων. Κάτω από αυτό «κρέμονται» μια σειρά από προεδρικά διατάγματα που πρέπει να έρθουν γρήγορα, είτε αυτά είναι μεταθέσεις, είτε είναι βαθμολόγιο, τα οποία πρέπει να αλλάξουν στο σύνολό τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νέο οργανόγραμμα της ΕΛ.ΑΣ δεν έχει αντιγράψει κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο Αμερικανών, Βρετανών ή Αυστραλών, αλλά έχει πάρει στοιχεία από όλα αυτά προσαρμοσμένα στην ελληνική πραγματικότητα. «Το να πάρεις ένα μοντέλο και να το αντιγράψεις, που θα ήταν το πιο εύκολο και να έρθεις να το χώσεις δεν γίνεται. Νομίζω ότι θα δουλέψει καλά, βεβαίως θα υπάρχει αδράνεια, ο καθένας θα αισθάνεται ότι ξεβολεύεται και λέει «ώχου τώρα. Άλλα τρία χρόνια έχω. Παράτα με εσύ με τις αλλαγές σου» υποστηρίζει ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Αλλαγές από πρόταση κόμματος Για τη διαβούλευση σχετικά με την αναδιάρθωση, κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν πως περίμεναν περισσότερα εξιδικευμένα σχόλια, τα οποία δεν έγιναν, με τα περισσότερα να είναι συνδικαλιστικογενή. «Υπήρχαν καλές προτάσεις κομμάτων, και τώρα στη Βουλή εάν κάποιος έχει να φέρει κάτι πρέπει να το συζητήσουμε. Υπήρχε συγκεκριμένη πρόταση, συγκεκριμένου κόμματος (όχι ΣΥΡΙΖΑ ή Χρυσή Αυγή) που άλλαξε τη δομή της ασφάλειας. Μας έκανε και γράψαμε ένα κατεβατό» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές ενημέρωσης. Στην Πυροσβεστική επίσης, θα συρρικνωθούν τα «κουτάκια» σε απίστευτο βαθμό, θα υπάρξουν αλλαγές και θα αλλάξει το μοντέλο του υπαρχηγού. Στελέχη του αρμόδιου υπουργείου δηλώνουν: «Δημιουργούνται δύο διακριτές διευθύνσεις, μία επιχειρησιακή, μία επιτελική και μετά θα πάμε στην πολιτική προστασία που θα είναι το όργανο επιτελικού σχεδιασμού αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, πρώτον, και επαφής με την Ευρώπη για την απορρόφηση κονδυλίων, μελετών και στοιχείων, δεύτερον».



πηγή: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top