Τη διαβεβαίωση ότι το ΚΕΤΧ στην Πάτρα δεν πρόκειται να κλείσει έδωσε στη βουλή ο υφυπουργός Άμυνας Π. Καράμπελας. Μάλιστα, όπως είπε το υπουργείο εξετάζει σοβαρά την αναβάθμιση του στρατοπέδου σε διακλαδικό Ειδικό Κέντρο Εκπαιδεύσεως -δηλαδή οι τεχνίτες και των τριών όπλων και ίσως και της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής να εκπαιδεύονται στην Πάτρα.
Μάλιστα ο υφυπουργός έδωσε και χρονικό ορίζοντα τη 10η Απριλίου, οπότε και θα εξεταστούν από το Υπουργείο οι τελικές προτάσεις για την τύχη του ΚΕΤΧ.
Ο κ. Καράμπελας, ανέφερε μεταξύ αλλών χαρακτηριστικά:
«Το Κέντρο Εκπαιδεύσεως, εκ των όσων στοιχείων έχω, διατηρείται και θα διατηρηθεί ως Ειδικό Κέντρο Εκπαιδεύσεως.
Το Ειδικό Κέντρο Εκπαιδεύσεως έχει σαν αποστολή την τεχνική εκπαίδευση και παιδεία του προσωπικού του Ελληνικού Στρατού, τόσο των μονίμων αξιωματικών όσο και των υπαξιωματικών και των οπλιτών.
Τα Γενικά Επιτελεία κάνουν προτάσεις γενικά για τη διάταξη, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα συμπεράσματα τεχνικοοικονομικών μελετών. Το Υπουργείο τα εξετάζει όλα αυτά και λαμβάνει υπ’ όψιν του πολύ σοβαρά τις συνέπειες τόσο στο στρατιωτικό όσο και στο πολιτικό προσωπικό.
Επίσης, θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι κάποιες προτάσεις συγκεκριμένων φορέων, όπως και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεχνικού, προκειμένου αυτό να μετεξελιχθεί σε διακλαδικό Ειδικό Κέντρο Εκπαιδεύσεως -δηλαδή οι τεχνίτες και των τριών όπλων και ίσως και της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής να εκπαιδεύονται στην Πάτρα- είναι σε εξέλιξη και θα αξιολογηθούν.
Επίσης, ήθελα να σας γνωρίσω ότι στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεχνικού μετεστεγάσθη η Στρατολογική Υπηρεσία της Δυτικής Ελλάδας, σε διώροφο κτήριο, εγκαταλείψασα το ενοικιαζόμενο ιδιόκτητο κτήριο μέσα στα πλαίσια πραγματοποιήσεως οικονομίας.
Δεν έχω κάτι περισσότερο να αναφέρω επ’ αυτού.
Στο πλαίσιο της νέας δομής δυνάμεων δεν υπάρχει πρόταση μετεγκατάστασης του Ειδικού Κέντρου Εκπαιδεύσεως.»
Τα παραπάνω σημείωσε ο υφυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας Μιχάλη Αρβανίτη.
πηγη bestnews
 
Top