Ώρα 13:55

Συνεχίζει να κατακαίει ανεξέλεγκα την δασική περιοχή ανάμεσα σε Λάερμα και Απόλλωνα σήμερα το πρωί.

Ωστόσο παραμένει ακόμη ανεξέλεγκτη, ενώ σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις αν και δεν απειλούνται κατοικειμένες περιοχές, η φορά του ανέμου έχει αλλάξει πλέον προς τα Απόλλωνα.

Δείτε κι άλλες εικόνες από την φωτιά:




Ώρα 13:33

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τα μέτωπα της πύρυνης λαίλαπας που καίνε μεταξύ Λαέρμων και Απολλώνων, είναι τέσσερα!

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από το πως φαίνεται το ένα από τα μέτωπα από τα Λάερμα:





Ώρα 13:20

Μιλώντας στην Ροδιακή ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας κ. Χαράλαμπος Κόκκινος επιβεβαίωσε ότι η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη αυτή την ώρα μεταξύ Λάερμων και Απολλώνων. Για το λόγο αυτό έχει ζητήσει επισήμως την συνδρομή και δεύτερου καναντέρ για την κατάσβεσή της, ενώ στο σημείο σπεύδει και ο ίδιος για τον καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών.



Ώρα: 12:46

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού μας, στην περιοχή «Λιβάδια» μεταξύ Λαέρμων και Απολλώνων στην Ρόδο όπου λίγο μετά τις 11 σήμερα το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Στο σημείο της φωτιάς βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ ενώ κλήθηκαν και εθελοντικές ομάδες καθώς διαπιστώθηκε ότι το μέτωπο της  πυρκαγιάς είναι αρκετά μεγάλο.

Επίσης ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιεί το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο νησί μας, και έχει ζητηθεί η συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου καναντέρ από άλλες περιοχές της ΄χώρας.

Ο Δήμος Ρόδου αλλά και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται σε επιφυλακή και έχουν ήδη διαθέσει τα μηχανήματα τους προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης. Παράλληλα έχουν κληθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ιδιώτες που διαθέτουν χωματουργικά μηχανήματα να συνδράμουν και αυτοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η περιοχή που καίγεται είναι δασική και μέρος αυτής είχε ξανακαεί σε παλαιότερη φωτιά. (φωτο αρχειου)



Ώρα: 11:25

Συναγερμός έχει σημάνει στις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής μας εξαιτίας φωτιάς που έχει εκδηλωθεί σε δασική περιοχή μεταξύ Απολλώνων και Λαέρμων.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε συγκεκριμένα στην περιοχή Λιβάδια και καθώς υπάρχει πυκνό δάσος εκεί, έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή.



Πηγή rodiaki.gr
 
Top