0

Αρ. Πρωτ.: 214                                                                                     Αθήνα, 22.10.2018

                                                        ΠΡΟΣ:   1. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
                                                                          κα Όλγα Γεροβασίλη
  1.         Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
                                                                           κα Κατερίνα Παπακώστα
  1.   Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
                                                                           Αντιστράτηγο κ. Βασίλειο Ματθαιόπουλο
                                                         ΚΟΙΝ:       Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Μέλη Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.    

   ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη διαγωνισμού Σχολής Αρχιπυροσβεστών»

Κυρία Υπουργέ
     με το υπ΄αριθμ. 89/24.04.2018 έγγραφό μας, θέσαμε με σαφήνεια και αιτιολογημένα την απόλυτη αναγκαιότητα προκήρυξης διαγωνισμού Σχολής Αρχιπυροσβεστών, σύμφωνα με τα ισχύοντα του άρθρου 69 του ν.4249/2014, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Π.Δ. 42/2018, στο οποίο υπάρχει ρητή πρόβλεψη 3.018 αντίστοιχων οργανικών θέσεων του βαθμού του Αρχιπυροσβέστη στο Π.Σ. . Παρήλθαν δέκα ολόκληρα χρόνια από την τελευταία προκήρυξη του έτους 2008 και οι τελευταίοι συνάδελφοι, που αποφοίτησαν θα προαχθούν αναδρομικά από     01.10.2018 στον επόμενο βαθμό!
  Οι λόγοι που καθιστούν άμεση και απολύτως αναγκαία την προκήρυξη διαγωνισμού, συγκλίνουν στο τραγελαφικό συμπέρασμα ότι την στιγμή αυτή όπως είχαμε επισημάνει, στο Πυροσβεστικό Σώμα υπηρετούν δύο (2) Αρχιπυροσβέστες Παραγωγικής Σχολής (3.016 κενές θέσεις), όσο και αν αυτό προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη!!!
     Τούτων δοθέντων και με το δεδομένο ότι ο βαθμός του Αρχιπυροσβέστη Παραγωγικής Σχολής, αποτελεί τον πλέον σημαντικό και απολύτως αναγκαίο Βαθμό στην καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών του Π.Σ. (λειτουργία βαρδιών- ανακριτικό έργο), στην προώθηση και υλοποίηση του αιτήματος.
     Επιπροσθέτως και αυτό αποτελεί για εμάς βασικό παράγοντα, πρέπει άμεσα η πολιτεία να προχωρήσει στις διαδικασίες που προβλέπονται για την δημιουργία Βαθμολογίου χαμηλοβάθμων στο Π.Σ., όπου καταφανώς και παρανόμως στερεί την βαθμολογική εξέλιξη των υπαλλήλων του, γεγονός που λειτουργεί ανασταλτικά και στην υπηρεσιακή τους απόδοση και ισχύει μόνο στον εργασιακό μας χώρο από όλους τους ένστολους !
     Κυρία Υπουργέ, γνωρίζετε καλά ότι η βαθμολογική εξέλιξη ενός υπαλλήλου, δεν μπορεί παρά να αποτελεί και προσωπικό κίνητρο αναβάθμισής του, στοιχείο που επιδρά καταλυτικά και στην εργασιακή του απόδοση, πέραν της συμβολής στην εύρυθμη λειτουργία κάθε Υπηρεσίας!
      Αναμένουμε λοιπόν το δίκαιο αυτό αίτημα να το κάνετε πράξη, αναβαθμίζοντας το επίπεδο του πυροσβεστικού προσωπικού της χώρας!                   

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                  ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top