0


Με το αυτοκίνητο του δημάρχου σε συμβάν γιατί δεν υπάρχει 2ο περιπολικό

Σε… περιπολικό μετέτρεψε πριν από μήνες το υπηρεσιακό όχημά του ο δήμαρχος Δοξάτου Δράμας, Δημήτρης Δαλακάκης.

Μιλώντας στον «Ε.Τ.» με αφορμή το τραγικό περιστατικό όπου 79χρονος πυροβόλησε και σκότωσε 30χρονο διαρρήκτη, ο κ. Δαλακάκης καυτηρίασε την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή.
«Υπάρχει μόνο ένα Αστυνομικό Τμήμα με ένα περιπολικό για όλο το Δήμο Δοξάτου και το μεγαλύτερο μέρος του γειτονικού Δήμου Παρανεστίου», είπε. Μάλιστα, θυμήθηκε ότι πριν από μερικούς μήνες είχε καταγγελία για καταπάτηση δημοτικής περιουσίας. «Πήρα τηλέφωνο στο Α.Τ. Δοξάτου και μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι γιατί το περιπολικό ήταν σε άλλο συμβάν. Πήρα το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, πήγα στο Τμήμα, έβαλα στη θέση του συνοδηγού την υποδιοικήτρια και μεταβήκαμε στο σημείο όπου υπήρχε η καταπάτηση της δημοτικής περιουσίας. Η αστυνομικός έκανε τη δουλειά της και μετά τη γύρισα στο Τμήμα», είπε χαρακτηριστικά.
Με αφορμή το πρόσφατο τραγικό περιστατικό, ο δήμαρχος απευθύνθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα. «Υπουργέ κ. Τόσκα, ειδήσεις βλέπετε; Δεν επιθυμούμε να είμαστε απροστάτευτοι, ούτε να χάνονται ανθρώπινες ζωές. Απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία του αστυνομικού σταθμού Καλαμπακίου», ανέφερε. Μάλιστα, στην περίπτωση που ο υπουργός επικαλούνταν έλλειψη προσωπικού, ο κ. Δαλακάκης τού προτείνει να βρει αστυνομικούς από τις φρουρές των βουλευτών και των επιχειρηματιών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του δημάρχου, μία περιοχή περίπου 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων με σχεδόν 15.000 κατοίκους αστυνομεύεται από ένα περιπολικό! «Αν βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο του τομέα ευθύνης του και υπάρξει συμβάν σε κάποια άλλη περιοχή, τότε θα πρέπει να διανύσει 50 χιλιόμετρα ορεινού δικτύου για να ανταποκριθεί. Και, φυσικά, αυτό μπορεί να πάρει ακόμη και μία ώρα», είπε. Ο κ. Δαλακάκης επανάφερε το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, με το οποίο διεκδικείται η άμεση επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Καλαμπακίου, προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Στο μεταξύ, χθες το πρωί ο 79χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 30χρονο Τσιγγάνο διαρρήκτη που επιχείρησε να εισβάλει στο κατάστημά του τα ξημερώματα της Κυριακής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Προσερχόμενος στο δικαστικό μέγαρο Δράμας είπε στους δημοσιογράφους: «Ημουν σε άμυνα. Εξι φορές με διέρρηξαν. Φτάνει, Θεέ μου, φτάνει… Δεν ήθελα να κάνω αυτό το κακό, αλλά έτυχε να το κάνω». Ο 79χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί μεθαύριο το πρωί.

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top