Φρίκη δίχως τέλος
Κλιμακώνεται η φρίκη στην άγρια δολοφονία της 4χρονης Άννυ μετά την αποκάλυψη από τον ιατροδικαστή στο δικαστήριο πως το παιδί τεμαχίστηκε ενώ ήταν ακόμη ζωντανό.
Το παιδί τεμαχίστηκε ενώ ήταν ακόμη ζωντανό, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή
Στο συμπέρασμα αυτό έχει καταλήξει ο ιατροδικαστής Αντώνης Καρακούκης, όπως τόνισε στην κατάθεσή του αφήνοντας άφωνους τους δικαστές. Η φρικαλεότητα που εκτυλίχθηκε στο υπόγειο διαμέρισμα της Μιχ. Βόδα ξεπερνά κάθε όριο, όπως δείχνει η κατάθεση του κ. Καρακούκη, ο οποίος δήλωσε πεπεισμένος σε ποσοστό 95% πως το άτυχο παιδί τεμαχίστηκε όσο βρισκόταν ακόμα εν ζωή. Αξιολογώντας όλα τα ευρήματα στο διαμέρισμα, όπου διάσπαρτες κηλίδες αίματος του μικρού κοριτσιού είχαν εκτιναχθεί σε μεγάλο ύψος, ο ιατροδικαστής έδωσε μια διάσταση στο ειδεχθές έγκλημα ακόμη πιο ανατριχιαστική.
«Στα 26 χρόνια που είμαι στην ιατροδικαστική, βρασμό μετά από τεμαχισμό δεν έχω γνωρίσει! Πρέπει να βρεθεί μια γενεσιουργός αιτία της δράσης του κατηγορουμένου...» είπε ο κ. Καρακούκης, αδυνατώντας κι ο ίδιος να εξηγήσει την αγριότητα με την οποία διαπράχθηκε το έγκλημα.
Διασπορά αίματος
Πρόεδρος: Έχετε πει ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί ημερομηνία και αιτία θανάτου της Άννυ σε έγγραφό σας προς την ανακρίτρια. Σ' ένα θύμα που είναι ζωντανό και επιχειρηθεί τεμαχισμός, αν γίνει ένεση αναισθησίας, θα εκτιναχθεί εκ νέου το αίμα;
Μάρτυρας: Ναι, κύριε πρόεδρε, μπορεί να πέφτει η πίεση, αλλά το αίμα εκτινάσσεται και κάνει διάσπαρτες κηλίδες, όταν αυτός ο άνθρωπος είναι εν ζωή. Είναι μεγάλες οι πιθανότητες να βρίσκεται εν ζωή, όταν υπάρχουν διάσπαρτες κηλίδες. Όταν υπάρξει τεμαχισμός μετά θάνατον, παρατηρείται εκροή αίματος κι όχι εκτίναξη.
Πρόεδρος: Εσείς τι συμπέρασμα βγάζετε από τα στοιχεία της υπόθεσης;
Μάρτυρας: Ότι έγινε τεμαχισμός εν ζωή. Πέραν του 95% πιθανολογώ ότι ο τεμαχισμός έγινε εν ζωή.
Πρόεδρος: Αν ο τεμαχισμός έγινε λίγα λεπτά μετά τον θάνατο, θα υπήρχε πίεση;
Μάρτυρας: Όχι.
Ο κ. Καρακούκης, μάλιστα, τόνισε στην κατάθεσή του πως όταν πρόκειται για ένα παιδάκι σε τόσο μικρή ηλικία, ο τεμαχισμός δεν χρειάζεται πολλή ώρα. Περίπου μία με μιάμιση.
Εισαγγελέας: Ο τεμαχισμός σε πόσο χρόνο τελείται; Γίνεται με απλό μαχαίρι;
Μάρτυρας: Ο τεμαχισμός είναι πιο εύκολος απ' ό,τι φαίνεται. Έχουμε περιστατικά αποκεφαλισμού που κάποιος αναρωτιέται αν ο άλλος ήταν ανατόμος. Επειδή έχουμε να κάνουμε μ' ένα παιδάκι, είναι πολύ πιο εύκολος. Σ' έναν μεγάλο άνθρωπο θα υπήρχαν και τραύματα άμυνας. Για ένα παιδάκι τριών ετών, άντε να είναι μία ώρα, μιάμιση. Σε περίπτωση αποκεφαλισμού δεν θα υπήρχε τόσο αίμα...
Βρέθηκε γενετικό υλικό του Νικολάι αλλά τρίτου προσώπου στο διαμέρισμα
Το γενετικό υλικό του Νασίφ Αχμέντοφ, γνωστού ως Νικολάι αλλά και ενός ακόμη ατόμου βρέθηκε στο υπόγειο της Μ. Βόδα όπου δολοφονήθηκε με απίστευτη αγριότητα η 4χρόνη Άννυ. Όλα τα ευρήματα δείχνουν πως στο διαμέρισμα της φρίκης ήταν τόσο ο αποκαλούμενος Νικολάι όσο κι ακόμη ένα πρόσωπο, όπως τόνισε ο πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ, Στέφανος Λημναίος.
Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στις κηλίδες αίματος που παρά τον καθαρισμό βρέθηκαν αλλά και το υπόλοιπο γενετικό υλικό χωρίς ωςτόςο να μπορούν να προσδιοριστεί ο χρόνος θανάτου της Άννυ αλλά και οι ακριβείς συνθήκες της δολοφονίας. Ο πραγματογνώμονας διευκρίνηςε πως περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να πρόκειται για γενετικό υλικό κάποιου που βρέθηκε τελευταία στο χώρο.
Πρόεδρος : Τι συμπέρασμα μπορείτε να βγάλετε από τα στοιχεία που εστάλησαν στην υπηρεσία σας; Ως προς τις συνθήκες τεμαχισμού;
Μάρτυρας : Δεν μπορώ να σας απαντήσω σε αυτό, από το DNA αυτό δεν προκύπτει. Μπορεί να συνεισφέρει ποιοι ήταν στο σπίτι, ποιοι είχαν αφήσει γενετικό υλικό. Δεν μπορεί να προσδιοριστεί ωστόσο χρονικά πότε συνέβη αυτό.
Πρόεδρος : Για κηλίδα στο σοβαντεπί όπου βρέθηκε DNA Άννυ, Νικολάι και τρίτου άγνωστου προσώπου τι συμπέρασμα βγάζετε;
Μάρτυρας : Έχουμε ανιχνεύσει εκεί κυλιδα λανθάνοντος αίματος, εκεί βλέπουμε ότι υπάρχει κάποιο γεννητικό προφίλ, στο συγκεκριμένο από ποιητικά χαρακτηριστικά βλέπουμε ότι κύριος δότης είχε δώσει λανθάνον αίμα. Για τα λοιπά βιολογικά υλικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είδους ήταν. Θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα από αφή ή δικό του αίμα άλλης συγκέντρωσης.
Για το γενετικό υλικό του Νικολάι στις χειρολαβές της πόρτας του υπνοδωματίου του διαμερίσματος της Μιχάηλ Βόδα ο μάρτυρας ανέφερε ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι λανθάνον αίμα του κατηγορουμένου. Σημειώνεται πως στο διαμέρισμα βρέθηκε και κομμάτι νύχι του κατηγορουμένου
Πρόεδρος : Δηλαδή από τα ευρήματα προκύπτει ότι στο διαμέρισμα έχει βρεθεί και αίμα του τέταρτου κατηγορουμένου;
Μάρτυρας : Ναι οι ενδείξεις αυτό δείχνουν
Πρόεδρος : Καθαρισμός εξαφάνισε στοιχεία δραστών;
Μάρτυρας : Σίγουρα σε κάποια σημεία προσπάθεια αυτή απέδωσε καρπούς
Νωρίτερα, ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια της κατάθεσης που έδωςε η κ. "Τάνια" ( Στογιάκα Μίντσεβα) η οποία φέρεται ότι φιλοξένησε τον Νικολάι ( Νασίφ Αχμέντοφ) τις επίμαχες ημερομηνίες που πιθανότατα διαπράχθηκε η αποτρόπαια δολοφονία.Η μάρτυρας κλήθηκε στο Δικαστήριο μετά από αίτημα του συνηγόρου της μητέρας Δημήτρινα Μπορίσοβα, Σταύρου Γεωργίου, ο οποίος και την εντόπισε. "Μέχρι τώρα δεν ήξερα τίποτα, αλλά, ήρθε και με βρήκε ο δικηγόρος.Από τις 9 μέχρι 13 Απριλίου 2015 με είχαν παρακαλέσει η μάνα του να φιλοξενήσω Νικολάι, σε σπίτι στην οδό Αχαρνών το οποίο νοίκιαζα σε μία Βουλγάρα η οποία εκείνη την περίοδο έλειπε". Η μάρτυρας μάλιστα υποστήριξε πως ο Νικολάι της ζήτησε δουλειά και του βρήκε.
Η κυρία "Τάνια" κατέθεσε στο Δικαστηρίου πως στις 9 Απριλίου 2015 με τον Νικολάι, του έδειξε το διαμέρισμα και του έδωσε κλειδιά. Επιπλέον, υποστήριξε πως εκείνο το διάστημα έμεινε ακόμα ένας συμπατριώτης της. Η κατάθεση της πάντως προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης αλλά και την έδρα, τον πρόεδρο και την εισαγγελέα που ζήτησε τη σύλληψη της για το αδίκημα της ψευδορκίας.
Πρόεδρος : Πως το θυμάστε;
Μάρτυρας : Το είχα γράψει σε ένα χαρτί και το θυμάμαι.
Πρόεδρος : Σας πήρε μια άγνωστη και σας είπε να φιλοξενήσετε το γιο της και εσείς δεχθήκατε;
Μάρτυρας : Το δέχθηκα τι να κάνω;Εγώ του βρήκα δουλειά και από ότι ξέρω είχε πάει.
Πρόεδρος : Σας ζήτησε μάνα του για συγκεκριμένο διάστημα;
Μάρτυρας : Μου είχε πει για τότε για τέσσερις πέντε μέρες. Το λόγο δεν τον ξέρω που μου ζήτησε να τον φιλοξενήσω ούτε που έμενε πριν και τι έκανε.Αυτό είχε συμβεί και με άλλους συμπατριώτες μου.
Η μάρτυρας υπέπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με τις ημερομηνίες που φέρεται να είχε φιλοξενήσει τον Νικολάι με αποτέλεσμα να δεχθεί βροχή ερωτήσεων από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου σχετικά με το ακριβές διάστημα που τον φιλοξένησε. Κι αυτό διότι ενώ αρχικά είπε ότι τον είχε φιλοξενήσει από τις 9 Απριλίου μέχρι τις 13 Απριλίου ένα συνέχεια υποστήριξε πως εκείνες είχε πάει στο Λουτράκι στις 11 και 12 Απριλίου 2015 και όταν επέστρεψε στις 12 Απριλίου το απόγευμα είχε εκείνος φύγει.
Πρόεδρος : Πότε επιστρέψατε από Λουτράκι;
Μάρτυρας : 11-12 Απριλίου πήγα στο Λουτράκι και γύρισα Κυριακή Πάσχα και δεν ήταν εκεί.
Πρόεδρος : Αρχικά μας είπατε ότι τον φιλοξενήσατε 9 με 13 και ένσυνέχεια λέτε ότι είχε φύγει 12; Για θυμήθηκε παρακαλώ!
Μάρτυρας ; Εγώ ξέρω ότι γύρισα μεσημέρι του Πάσχα και μπορεί το απόγευμα να είχα πάει στο διαμέρισμα της οδού Αχαρνών και μου είπε ο άλλος που έμενε εκεί ότι ήρθε και έφυγε( σσ ο Νικολάι). Τώρα ο άλλος που έμενε εκεί είναι στη Βουλγαρία.
Πρόεδρος : Έμενε όλες τις ημέρες σπίτι ή έφευγε;
Μάρτυρας : Είχα ρωτήσει και μου είχαν πει ότι έμενε.
Πρόεδρος : Μάθατε αν έμενε όλες τις ώρες ;
Μάρτυρας : Δεν ξέρω. Αν είχε φέρει κι άλλους θα μου το είχα πει. Μετά εξαφανίστηκε και εγώ πριν από δέκα μέρες έμαθα ότι είναι κρατούμενος.
Εισαγγελέας : Σας πλήρωσε;
Μάρτυρας : Δε του ζήτησα εγώ λεφτά αλλά εκείνος μου έδωσε 10 ευρώ
Η μάρτυρας δέχθηκε σειρά ερωτήσεων και από τον συνήγορο του Σάββα, Παναγιώτη Χρυσικάκη, ο οποίος την ρώτησε επιμόνως εάν λέει ότι φιλοξένησε τον Νικολάι επειδή της το ζήτησαν οι γονείς του.
Σε ερωτήσεις του Σταύρου Γεωργίου γιατί αρχικά του είπε ότι δεν γνώριζε τον Νικολάι, η μάρτυρας υποστήριξε ότι της έδειξε την φωτογραφία του από το κινητό δεν τον αναγνώρισε ωστόσο μετά είδε φωτογραφίες του στο Ίντερνετ και κατάλαβε ότι ήταν αυτός.
Γεωργίου : Μου είπατε ότι θα ψάξω τα κιτάπια μου;
Μάρτυρας : Δεν σας είπα έτσι!
Σε αυτό το σημείο ο κ. Γεωργίου κατηγόρησε τη μάρτυρα ως ύποπτη ψευδορκίας ενώ η εισαγγελέας υπέβαλε αίτημα για τη σύλληψη της.
Η δίκη συνεχίζεται στις 29 Σεπτεμβρίου 2016.