0


Σωματείο Πυροσβεστών Πυρόσβεσης Διάσωσης Ανατολικής Κρήτης
Ηράκλειο 13/11/2013
Αρ. Πρωτ: 45 ΠΡΟΣ: Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου

ΚΟΙΝ: 1) Πρωθυπουργό
κ. Αντώνη Σαμαρά
2) Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας
κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη
3) Αρχηγό Π.Σ
κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο

Θέμα: ‘Προτάσεις του Σωματείου μας για την ομογενοποίηση του προσωπικού του ΠΣ’

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις προτάσεις μας, επάνω στο ν/σ που αφορά στην αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ και του Π.Σ το οποίο θα κατατεθεί για συζήτηση και ψήφιση στη βουλή το προσεχές διάστημα.

Σ' αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημανθεί, ότι έχουμε ενημερωθεί για το περιεχόμενο των άρθρων του ν/σ, που μας αφορούν και ΔΥΣΤΥΧΩΣ διαπιστώσαμε τον εμπαιγμό των φυσικών και πολιτικών ηγεσιών του αρχηγείου του Π.Σ και του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ.

Από τα συγκεκριμένα άρθρα, προκύπτει ότι, καμία υπόσχεση δεν κρατείται και καμία δέσμευση δεν πραγματοποιείται, σ' ότι αφορά την ομογενοποίηση του προσωπικού. Αντιθέτως μάλιστα, παρ' όλες τις προσπάθειές μας, ΔΕΝ κληθήκαμε καν, να υποβάλουμε τις προτάσεις μας!!!
Εύλογα προκύπτει το ερώτημα "Ως προς τί ο εμπαιγμός; και ΓΙΑΤΙ;;"

Θεωρούμε ότι καμία αναδιοργάνωση δεν πρόκειται να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αν δεν καταφέρουμε προηγουμένως να ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ το τριχοτομημένο προσωπικό του Π.Σ. δηλ. τους ΠΠΥ με το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, σε ότι έχει να κάνει κατά κύριο λόγο, στην άσκηση των καθηκόντων μας και στα ωράρια εργασίας μας, έχοντας υπόψη πάντα, τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε, ως χώρα.

Οι ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ μας, προκειμένου να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος είναι...

1. Καθηκοντολόγιο των ΠΠΥ, ΟΜΟΙΟ με αυτό των πυροσβεστών.
2. Για το Χρόνο εργασίας κ τις άδειες ΟΜΟΙΑ εφαρμογή των διατάξεων που ισχύουν για τους πυροσβέστες.
3. Ένταξη των ΠΠΥ,ΠΛΗΡΩΣ στον ΚΕΥΠΣ.
4. Ένταξη των ΠΠΥ στον Κανονισμό Μεταθέσεων του μονίμου πυροσβεστικού προσωπικού.
5. Στη σύνθεση του Συμβουλίου Μεταθέσεων και του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού, να συμμετέχει κι από ένα μέλος της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΠΥΣΥΠ), όπως πολύ σωστά υπάρχει συμμετοχή και από τις δύο άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του Π.Σ (ΠΟΕΥΠΣ-ΕΑΠΣ.)
Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις προτάσεις μας προκείμενου να αποκατασταθεί μια μεγάλη κοινωνική αδικία, να απονεμηθεί κοινωνική δικαιοσύνη όπως έχει επικαλεστεί αρκετές φορές ως πρόθεση του σε δημόσιες τοποθετήσεις κ ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας μας.
Οι προτάσεις μας αυτές είναι...

1.Αντικατάσταση των διατάξεων του Ν. 3938 ώστε να δοθεί η δυνατότητα μονιμοποίησης και στου συναδέλφους που θα έχουν αποφοιτήσει από το λύκειο στο
τέλος της 5ετίας, κι όχι μόνο σ' αυτούς που ήταν εξ' αρχής κάτοχοι του συγκεκριμένου τίτλου σπουδών.
2. Αντικατάσταση των διατάξεων του ίδιου νόμου (Ν.3938), για τη μονιμοποίηση των συναδέλφων των οποίων η πρόσληψη έγινε, αφότου είχαν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους, αλλά η προϋπηρεσία τους, σε συνδυασμό με τα εναπομείναντα χρόνια υπηρεσίας στο Π.Σ, τους δίνουν το δικαίωμα, θεμελίωσης σύνταξης.
3.Αντικατάσταση των διατάξεων του νόμου (Ν.3938) ώστε δεσμευτικά να καλύπτονται κενά του Π.Σ. Από την λίστα επιλαχόντων.
4.Αντικατάσταση των διατάξεων του νόμου(Ν3938)
ώστε να αναγνωριστούν όλα τα χρόνια προϋπηρεσίας
των Π.Π.Υ και όχι μόνο έως (7) όπως ορίζεται.
Κυρίες και κύριοι.
Όπως γνωρίζετε κι εσείς οι ίδιοι, η υλοποίηση των προτάσεων αυτών ΕΞΟΜΟΙΩΝΕΙ πλήρως το προσωπικό του Π.Σ, δεν επιβαρύνει στο παραμικρό, τον κρατικό προϋπολογισμό, αντιθέτως εξοικονομούνται χρήματα αφού θα μηδενιστεί η δαπάνη που προορίζεται κάθε χρόνο για τις υπερωρίες των Π.Π.Υ.
Επίσης, εσείς είστε οι καθ' ύλη αρμόδιοι, ώστε οι προτάσεις αυτές να υλοποιηθούν στο σύνολο τους και μ' αυτό τον τρόπο να αποκατασταθούν η μεγάλες αδικίες του κλάδο μας κ ταυτόχρονα να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις των ηγεσιών του Π.Σ και του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ για την ομογενοποίηση του προσωπικού του Π.Σ, ως θέμα πρώτης προτεραιότητας για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Π.Σ

Για το Δ.Σ. του Σωματείου


Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top