0
Αποδυναμωμένη στο υπηρεσιακό κομμάτι συνεχίζει το έργο της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, καθώς χθες... ήταν η τελευταία ημέρα εργασίας για τους εποχικούς (συμβασιούχους) πυροσβέστες, που είχαν προσληφθεί και παρείχαν τις υπηρεσίες τους για πέντε μήνες, κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Η σύμβαση έληξε και οι έξι εποχικοί αποχώρησαν, αφήνοντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας με μεγάλα κενά, καθώς παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις στο μόνιμο προσωπικό και οι κενές οργανικές θέσεις είναι 15 σε αριθμό!

Σε επιφυλακή και τον χειμώνα
Με δεδομένο ότι οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης δεν καλύπτουν βάσει της σχετικής νομοθεσίας νυχτερινά, Κυριακές και αργίες, οι ελλείψεις είναι ορατές και το υπάρχον μόνιμο προσωπικό καλείται να καλύψει όλες τις ανάγκες, με «κουτσουρεμένες» άδειες.

Και μπορεί η αντιπυρική περίοδος να έχει λήξει, το Πυροσβεστικό Σώμα ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται σε εγρήγορση και επιφυλακή, αφού τα συμβάντα δεν αφορούν μόνο τις δασικές πυρκαγιές, αλλά και τις πλημμύρες και ήδη ο χειμώνας έχει ξεκινήσει με προβλήματα και είμαστε ακόμη στην αρχή.

«Είναι γεγονός ότι μετά την αποχώρηση των εποχικών αποδυναμώνεται η Υπηρεσία στο επιχειρησιακό κομμάτι, καθώς υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και είναι γνωστό ότι οι πενταετούς υποχρέωσης δεν εργάζονται νυχτερινά, Κυριακές και αργίες. Αυτό είναι και το νευραλγικό σημείο της Υπηρεσίας και με δεδομένο ότι υπάρχουν και άδειες που πρέπει να δοθούν, θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα. Δεν πρέπει δε να ξεχνάμε ότι ο Νομός αντιμετωπίζει και έντονα καιρικά φαινόμενα, με ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους και το προσωπικό πρέπει να βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση για να αντιμετωπίζει συμβάντα. Κατά συνέπεια, μιλάμε για μικρό αριθμό προσωπικού που καταπονείται και ο χειμώνας είναι ακόμη στην αρχή» επεσήμανε μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας κ. Νίκος Στασινόπουλος.

Ο κ. Στασινόπουλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εποχικούς πυροσβέστες για τις υπηρεσίες τους και είπε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εποχικούς πυροσβέστες μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για την άψογη συνεργασία που είχαμε και για το έργο που προσέφεραν τους πέντε τελευταίους μήνες. Ήταν εδώ όταν τους χρειαστήκαμε και ήταν αποτελεσματικοί και τους εύχομαι προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και καλό χειμώνα».

«Πληγή» οι φάρσες

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, εκτός από την αντιπυρική περίοδο ζητά τη συνεργασία των πολιτών και των δημοτικών αρχών και κατά την διάρκεια του χειμώνα, ενώ όπως επεσήμανε και ο κ. Στασινόπουλος, πρέπει να μπει επιτέλους ένα τέλος με τις φάρσες, που αποτελούν μεγάλη «πληγή» το τελευταίο διάστημα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας.

Οι φαρσέρ έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην Υπηρεσία και η τακτική να τηλεφωνούν και να δίνουν ανύπαρκτα συμβάντα, αποσυντονίζει την ομαλή λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Πρέπει να κατανοήσουν ότι με αυτό που κάνουν καταπονούν το προσωπικό, γιατί οποιαδήποτε καταγγελία γίνεται πρέπει να ελέγχεται, και αυτό κοστίζει και σε ότι έχει να κάνει με κούραση του προσωπικού αλλά και με οικονομικό κόστος, αφού κοστίζει ιδιαίτερα η κίνηση των οχημάτων. Πρέπει να αντιληφθούν δε, ότι την ώρα που καταγγέλλεται ένα ανύπαρκτο συμβάν, μπορεί να υπάρχει κάπου αλλού πρόβλημα και να κινδυνεύει ένας συνάνθρωπός τους. Δεν γίνεται λοιπόν να απασχολείται το προσωπικό σε ανύπαρκτα περιστατικά και την ίδια ώρα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν όλοι» επεσήμανε ο κ. Στασινόπουλος, ο οποίος κάνει έκκληση σε όλους όσους θεωρούν ότι είναι παιχνίδι η καταγγελία ανύπαρκτων συμβάντων.


πηγή: patrisnews.com

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top