0

Δημοσιεύουμε κείμενο πυροσβέστη - αναγνώστη του bloko.gr: Η εφαρμογή εναλλαγής φυλακών των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ανά 24ωρο έχει επιφέρει το να θεωρείται η εργασία στο Σώμα 
δευτερεύουσας σημασίας για μεγάλο αριθμό πυροσβεστικών υπαλλήλων. Με αποχή 48 ωρών και την πενθήμερη αποχή υπάρχει εργασία 8 ημέρες το μήνα!! Με τη χορήγηση και επιπλέον αναπαύσεων και λιγότερες από 8 ημέρες..! Τις υπόλοιπες μέρες μερικές φορές θα γίνει κλήση για κάποιες ώρες επιφυλακή, ενώ όλες τις άλλες ώρες απουσία  από την Υπηρεσία  και ασχολία με άλλα επαγγέλματα ώστε η βάρδια στην Υπηρεσία να θεωρείται ωράριο ξεκούρασης. Αν δε υπηρετείς σε κλιμάκιο ή ΠΕΚΕ είσαι άρχοντας!! Η εφαρμογή του 24ώρου εξυπηρετεί τη Διοίκηση σε περίπτωση συμβάντων που αδυνατεί να κάνει αλλαγές του προσωπικού στο 8ωρο κατά την εξέλιξη του. Έτσι έχει την κάλυψη του άρθρου 1 του ΠΔ 25 (ΦΕΚ 55 , τ.Α΄ 6-3-2013) αφού υπηρεσιακές συνθήκες το επιβάλλουν. Η καθιέρωση σε μόνιμη βάση έχει περισσότερα αρνητικά αποτελέσματα. Ενδεικτικά:

Πολλοί έχουν άλλες εργασίες και ενδιαφέρονται περισσότερο για αυτές ενώ έχουν και τη δυνατότητα λόγω της ύπαρξης του σταθερού μισθού να ελίσσονται με χαμηλότερες τιμές έναντι άλλων επαγγελματιών. Μέρες που έχουν Υπηρεσία και προκύπτει κάτι στην εξωυπηρεσιακή δραστηριότητα , δημιουργούν προβλήματα για εξυπηρέτηση τους κτλ.
Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τη χορήγηση κανονικών αδειών προγραμματισμένα αφού οι ημέρες εργασίας το μήνα είναι λίγες.
Παρέχεται η δυνατότητα διαμονής πολλά χιλιόμετρα μακριά από την έδρα της Υπηρεσίας με ότι αυτό σημαίνει σε περίπτωση κλήσης  σε επιφυλακή.
Πολλοί υπάλληλοι που εκτελούν Α’ 8ωρο θέλουν να αντικατασταθούν και να εκτελέσουν 24ωρη υπηρεσία, ενώ το αντίστροφο δεν ισχύει.
Γίνεται παρασκευή φαγητού στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας ώστε από τις οσμές να θυμίζουν χασαποταβέρνες..!
Πρωταρχική μέριμνα των υπαλλήλων αποτελεί το στρώσιμο του κρεβατιού για μεσημβρινή κατάκλιση.
Έχει χαθεί η συνοχή των υπαλλήλων από την έλλειψη της καθημερινής επαφής και γενικά υπάρχει εξασθένιση του καθημερινού ενδιαφέροντος για τα πυροσβεστικά δρώμενα.
Επιβάλλεται εννοείται η μέριμνα για εξυπηρέτηση των υπαλλήλων αλλά η μέριμνα για την ομαλή διεξαγωγή της υπηρεσίας και προαγωγής του πυροσβεστικού έργου αποτελεί υποχρέωση. 

Πηγή:www.bloko.gr

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top