Από προχθές 17/8/2014 παρακολουθούμε μια πρωτοφανή επιχείρηση ενίσχυσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς από την Κεντρική Υπηρεσία.
Αυτή η βοήθεια είναι σε όλα τα επίπεδα : επιτελικό, άνδρες, αυτοκίνητα, ελικόπτερα!
 Συγκεκριμένα σήμερα 19 Αυγούστου 1014 έχουν έρθει στο νησί μας, περίπου 35 άνδρες : 
 Ο Στρατηγός Ιωάννης Καρατζιάς , επιχειρησιακός συντονιστής του Κλιμακίου του Πυροσβεστικού Σώματος με έδρα την Πάτρα
5 υδροφόρα οχήματα χωρητικότητας 2,5 τόνων νερού το καθένα
1η ΕΜΑΚ που έφθασε σήμερα το πρωί με το super puma
6η ΕΜΑΚ Πατρών που έφθασε σήμερα με το φερυ μποτ από Πάτρα με το δικό τους λεωφορείο.
 Το super puma ελικόπτερο (που παραμένει στο αεροδρόμιο εως αυτή την στιμγή 12.00 μμhttp://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=52745&Itemid=38
 Και το τεράστιο ελικόπτερο Erickson http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=52749&Itemid=38
  Για τους λόγους αυτής της κινητοποίησης επικοινωνήσαμε με το Γραφείο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος στην Αθήνα, μη θέλοντας να ενοχλήσουμε ούτε τον Στρατηγό κ. Καρατζιά ούτε τον Διοικητή μας κ. Τετενέ στις δύσκολες ώρες στη μάχη με τις φωτιές.
 Από το γραφείο τύπου του Πυροσβεστικου Σώματος μας δόθηκαν τα στοιχεία της βοήθειας που αναφέρουμε ανωτέρω με την δήλωση ότι ήταν ανησυχητικές οι απανωτές φωτιές των τελευταίων ημερών (και νυχτών) σε διάφορα σημεία της Κεφαλονιά και ήθελαν να σταματήσουν στη γέννησή τους τις ορέξεις του /των εμπρηστών , αλλά για την Κεφαλονιά υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία λόγω της πρόσφατης περιπέτειας των σεισμών και όλων αυτών που πέρασαν οι Κεφαλονίτες, κρίθηκε ενας επιπλέον σοβαρός λόγος για την προστασία του νησιού, των δασικών εκτάσεων και του τουρισμού του.  Η Κεφαλονιά δεν θα άντεχε μια νέα καταστροφή, αυτή τη φορά από τη φωτιά, και το Πυροσβεστικό Σώμα θα κάνει ότι μπορεί να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο.
 Στο νησί μας ήρθαν και βρίσκονται αυτή τη στιγμή 35 άνδρες. Δεν ήρθαν για διακοπές, ήρθαν να βάλουν τη ζωή τους σημάδι για να σώσουν τις δικές μας ζωές και τις περιουσίες μας.  
Ας τους φιλοξενήσουμε  όσο καλύτερα μπορούμε


http://kefaloniapress.gr/

 
Top